Portugal
0 – 0
Zwitserland

Van der Sar hult zich in stilzwijgen: "Te belachelijk voor woorden"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

12 februari 2022 – De leiding van Ajax hult zich in stilzwijgen sinds een kleine week een persbericht de wereld in werd gestuurd met daarin de mededeling dat Marc Overmars vanwege grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijke collega's is vertrokken. Onder meer algemeen directeur Edwin van der Sar heeft zich nog niet openbaar uitgelaten over de kwestie. Onbegrijpelijk, vindt NOS-commentator Jeroen Elshoff.

Van der Sar hult zich in stilzwijgen: "Te belachelijk voor woorden"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van der Sar heeft tot nu toe alleen in het persbericht van afgelopen zondag gereageerd op de Overmars-gate. Afschuwelijk, zo noemde hij de situatie. "Ik voel me vanuit mijn rol ook verantwoordelijk om de collega's te helpen. Een veilig werkklimaat is heel belangrijk, voor iedereen bij Ajax. We gaan daar de komende tijd nóg meer aandacht aan besteden", zei hij. "Marc en ik spelen sinds het begin van de jaren negentig samen, eerst bij Ajax en toen bij Oranje en we zijn nu alweer bijna tien jaar collega's in de directie van Ajax. Dat stopt nu heel abrupt. We zijn hier bezig met iets heel moois dus voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt zal dit nieuws ook een klap zijn. Maar onze ambities blijven overeind."

Lees ookVan der Sar roerde zich intern wél bij Ajax na Overmars-nieuws

Sindsdien hebben Erik ten Hag en meerdere spelers gereageerd op de Overmars-gate, maar de Ajax-leiding sprak nog niet met de pers. "Dat is te belachelijk voor woorden. Het is een grote maatschappelijke kwestie, de club staat in brand", aldus Elshoff bij Eredivisie op Vrijdag. "Hier had, en nog steeds zitten we op hem te wachten, algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax moeten staan. Er zijn veel vragen en nog steeds is hij onzichtbaar. Ik neem aan dat iedereen verwacht dat de hoofdverantwoordelijke klaar staat om de vragen te beantwoorden. En als hij het niet is, dan iemand van de rvc. In ieder geval niet de trainer, die daar niet voor is aangesteld."

Dat Overmars door de club 'waarschijnlijk de beste voetbaldirecteur die Ajax heeft gehad' heeft genoemd, vindt voormalig Leonne Stentler, die tussen 2012 en 2015 bij de Ajax Vrouwen speelde, niet passend. "Ik vind dat je hiermee de plank misslaat. Je bent ook een goede directeur als je goed met je werknemers omgaat. En dat is niet het geval."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd