Keepersklucht sc Heerenveen: Tobiasen wisselt weer onder de lat

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 februari 2022 – De keeperspositie van sc Heerenveen is dit seizoen allesbehalve stabiel. Nadat aanvoerder Erwin Mulder geblesseerd raakte, maakte Xavier Mous zijn opwachting onder de lat. De verwachting was dat wanneer de captain fit zou zijn, hij weer de voorkeur zou krijgen boven zijn concurrent, maar destijds koos trainer Johnny Jansen toch voor Mous. Enkele weken na het ontslag van de oefenmeester, krijgt Mulder weer de voorkeur in het doel.

Keepersklucht sc Heerenveen: Tobiasen wisselt weer onder de lat

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat melden de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân althans. Hoewel interim-coach Ole Tobiasen het nieuws nog niet wilde bevestigen, weten de regionale media wel al dat die mededeling is gedaan door de Deense oefenmeester aan de spelersgroep vrijdag. Mous kende een prima eerste seizoenshelft, maar ging nadat de keuze definitief op hem gevallen was, wel pijnlijk in de fout tegen FC Twente.

Toch was de keeperspositie niet het pijnpunt van de afgelopen weken, want sc Heerenveen wacht al zes officiële duels op een doelpunt. De keuze om toch weer van keeper te wisselen is dan ook opmerkelijk. En ondanks de doelpuntendroogte is er niet extra getraind op afwerken, stelt Tobiasen op de clubsite. "Het niet scoren in de voorgaande duels is geen thema, maar dat we van de nul af willen, lijkt me duidelijk. Dan staat er met PSV-uit niet een eenvoudige wedstrijd op het programma, maar we gaan wel vol voor een goed resultaat."

Lees ook: Voor Mous gepasseerde Mulder baalt: "Vind dat ik moet spelen"

Verder ging de coach in op het weerzien met Joey Veerman, die in de winterstop de overstap maakte van het Abe Lenstra Stadion naar Eindhoven. "Een geweldige speler", vindt Tobiasen over de PSV'er. "Het is mooi om naar Joey te kijken. Aan de bal is hij echt top, fantastisch. Complimenten hoe snel hij het oppakt daar. Aan de andere kant: hij is goed genoeg. Met zoveel kwaliteit gaat dat vanzelf."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd