Xavi vergelijkt Pedri met Iniesta na 'fiesta completa'

28 februari 2022, 08:15   Bijgewerkt: 28 februari 2022, 08:38

'Una fiesta completa', noemde Mundo Deportivo de klinkende 4-0 overwinning van FC Barcelona op Athletic Bilbao. De aanvallers imponeerden opnieuw en met Luuk de Jong en Memphis Depay hadden de Catalanen twee Nederlandse doelpuntenmakers, maar de grootste complimenten werden uitgedeeld aan Pedri.

De supertalentvolle middenvelder imponeerde tijdens zijn optreden tegen Athletic Bilbao. "Hij doet me denken aan Andrés Iniesta", vertelde Xavi na afloop aan Marca. "Als we het over puur talent hebben, is Pedri de allerbeste ter wereld. Hij is een geweldige speler. Ik heb niet vaak talenten gezien zoals hij", aldus de lyrische oefenmeester.

Pedri groeide vorig jaar onder Ronald Koeman al uit tot onbetwiste waarde in het shirt van FC Barcelona. De toen nog achttienjarige middenvelder speelde met zijn club en land een serie van ruim zeventig wedstrijden, waar hij dit seizoen last van kreeg. Met hamstringklachten stond het toptalent weken aan de kant, maar inmiddels is Pedri weer volledig hersteld.

Ook Ousmane Dembélé, die ruziet met de club over een aflopend contract, maakte indruk met een doelpunt en een assist. "Ik zou graag willen dat hij blijft. Hij werkt keihard en daarom verdedig ik hem. Ik zie veel opties om met hem te spelen."

Lees ook: Frenkie

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen