Babel met Ajax naar Denemarken

Ger
7 augustus 2006, 13:57

Ajax-trainer Henk ten Cate kan woensdagavond tijdens de uitwedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen FC Kopenhagen over Ryan Babel beschikken. De aanvaller, die afgelopen weekeinde tijdens het Amsterdam Tournament wegens een spierblessure ontbrak, reist dinsdagochtend mee naar Denemarken.

Ajax vertrekt met achttien spelers naar Kopenhagen. Roger hoort niet bij de selectie. De Spanjaard is hersteld van een teenbreuk maar nog niet wedstrijdfit. Ook Jan Verthongen, Tom de Mul, Angelos Charisteas, Nicolae Mitea en Edgar Manucharyan blijven achter in Amsterdam.

Ajax oefende maandag achter gesloten deuren. Trainer Ten Cate wilde zonder vertegenwoordigers van de pers trainen. De oefenmeester is inmiddels door Hennie Spijkerman, Alfons Groenedijk en Frank de Boer op de hoogte van FC Kopenhagen gebracht. "Een fysiek sterke en stugge tegenstander", oordeelden de drie assistenten van Ten Cate.

FC Kopenhagen beschikt met Fredrik Berglund (ex-Roda JC), Markus Allbäck (ex-Heerenveen) en Jesper Gronkjaer over drie in Nederland bekende aanvallers, Oud-speler André Bergdolmo geeft leiding aan de verdediging. "We hebben echt niet zo maar van ze gewonnen", voorspelde Ten Cate. "Zeker niet omdat we pas net zijn begonnen. Gelukkig is de tweede wedstrijd pas over twee weken. Dan zullen we sterker zijn."

Ajax speelt de wedstrijd tegen FC Kopenhagen waarschijnlijk in een uitverkocht stadion. Nagenoeg alle veertigduizend tickets voor het duel in het Parkenstadion zijn verkocht.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen