Fraser legt taak als trainer van Sparta per direct neer

24 april 2022, 21:30   Bijgewerkt: 25 april 2022, 07:18

Henk Fraser heeft besloten per direct te stoppen als hoofdtrainer van Sparta Rotterdam. De degradatiekandidaat wilde afscheid nemen van assistent Aleksandar Rankovic en dat was voor Fraser reden om zelf op te stappen. 

Fraser zou Sparta komende zomer sowieso achter zich laten om aan de slag te gaan bij FC Utrecht. De Rotterdammers staan momenteel op de laatste plaats van de Eredivisie en moeten alles op alles zetten om degradatie te voorkomen. Om de technische staf een nieuwe impuls te geven, wilde Sparta afscheid nemen van Rankovic. Fraser heeft zich solidair verklaard als zijn rechterhand.

De 55-jarige oefenmeester maakte eerder dit seizoen al bekend te stoppen in Rotterdam-West. Daarna overwoog hij om eerder dan gepland weg te gaan toen technisch directeur Henk van Stee vertrok door een intern conflict. Fraser besloot toch te blijven om het seizoen samen met de groep succesvol af te ronden. Nu is dus duidelijk dat hij niet degene is die het voetbaljaar gaat afsluiten.

Sparta is momenteel de hekkensluiter van de Eredivisie en heeft nog vier wedstrijden om handhaving te bewerkstelligen. De laagvlieger speelt nog tegen AZ, FC Groningen, PEC Zwolle en Heracles Almelo. Fraser blijft als trainer van Utrecht sowieso actief in de Eredivisie. Hij werkte eerder bij ADO Den Haag en Vitesse. De afgelopen maanden was hij assistent bij het Nederlands elftal.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LarsC
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verrassend! Dat gaat daar niet meer goedkomen dit seizoen...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen