ADO woest op eigen fans: volgende play-offronde zonder uitpubliek

12 mei 2022 – Als ADO Den Haag de eerste play-offronde tegen NAC Breda overleeft, zal het tegen de volgende tegenstander geen uitsupporters meenemen. Dat drastische besluit heeft de club genomen na misdragingen en vernielingen tijdens de uitwedstrijd in Breda. 

ADO woest op eigen fans: volgende play-offronde zonder uitpubliek

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dinsdag trapte ADO de play-offs af met de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De uitsupporters moesten via een verplichte buscombi afreizen en zouden zowel op de heen- als terugreis grote vernielingen hebben aangericht aan de bussen. 'De schade aan de Van Heugten Tours-bussen is enorm', schreef de club op de eigen website. 'Daarnaast is het voor de betreffende buschauffeurs en stewards een onveilige en nare ervaring geweest. Voor ADO Den Haag is heel duidelijk een grens overschreden. De club voelt zich daarom genoodzaakt maatregelen te treffen.'

Dat houdt dus in dat de club in een eventuele volgende ronde van de play-offs - daarvoor moet de 1-2 voorsprong tegen NAC eerst over de streep worden getrokken - geen bussen meer zal inzetten. Wedstrijden in de nacompetitie worden door de KNVB als risicowedstrijden gezien, wat betekent dat een buscombi verplicht is. Dat heeft dus als gevolg dat supporters ook niet met de auto mogen komen en de wedstrijd daarom zonder uitpubliek afgewerkt zal moeten worden.

NAC Breda
Ook de wedstrijd zelf is niet vlekkeloos verlopen. Zo kondigde NAC Breda donderdagmiddag aan onderzoek te doen naar 'verschillende ongeregeldheden in en rondom het Rat Verlegh Stadion'. 'Zo was er brand op het dak van een toiletgroep in het stadion en waren er diverse ongeregeldheden in en rondom het uitvak.'

Zaterdagmiddag (16:30 uur) treffen ADO en NAC elkaar in de return van de play-offs, dan in Den Haag. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd