Transferweekje: Nederlanders bij Barça, Berghuisje voor Danilo?

14 mei 2022, 12:00

De transfermarkt is weliswaar nog gesloten, maar de zomer vol overgang komt eraan en dus nemen de geruchten in de wandelgangen ook weer toe. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Welke Nederlanders blijven bij FC Barcelona?

Luuk de Jong heeft als huurling een aflopend contract bij FC Barcelona en lijkt in elk geval na dit seizoen te verkassen. Over de toekomst van Frenkie de Jong zal het net als deze week ook de komende tijd nog veel gaan, maar volgens El Mundo Deportivo is de huidige status dat hij zal blijven in Camp Nou. Memphis Depay glorieerde in zijn rol achter de spits deze week, maar zal met een aflopend contract in 2023 ook mogelijk moeten vertrekken, om een transfervrije overgang te voorkomen. Als het gek loopt is er best een kans dat Sergino Dest de enige in Nederland geboren speler is volgend seizoen in Camp Nou: volgens Marca heeft hij géén intenties om de club in de komende zomer te verlaten. Alleen als  César Azpilicueta overkomt van Chelsea, kan die situatie veranderen.

Eindelijk doorbraak in Haaland-soap

Het grootste transfernieuws van de afgelopen week kwam uit Manchester, waar er eindelijk een definitieve doorbraak gemeld kon worden in de soap rond Erling Haaland. Manchester City is de club die de gelimiteerde transfersom van 75 miljoen euro zal betalen aan Borussia Dortmund. Het enige dat rest is tot een akkoord komen met de spits zelf, al zal dit in dit stadium geen grote problemen meer opleveren. Daarmee zijn alle speculaties overigens nog lang niet ten einde. Zo zijn er onbevestigde verhalen over het toekomstige salaris van de Noor - volgens diverse media zo'n twintig miljoen euro per jaar, waarmee hij absolute grootverdiener Kevin de Bruyne zou evenaren. Ook wordt er nu alweer gesproken over een clausule in zijn volgende contract. Volgens BILD gaat het om eenzelfde constructie als in zijn huidige contract, maar dan met een flink hoger bedrag. Het zou betekenen dat hij vanaf zijn tweede seizoen bij Manchester City voor 150 miljoen euro over te nemen is. 

PSV zet in op continuïteit

Met het vertrek van Roger Schmidt en de promotie tot hoofdtrainer van Ruud van Nistelrooij breekt er bij PSV deze zomer een nieuw tijdperk aan. Dat lijkt ook gepaard te gaan met de nodige veranderingen in de selectie. Toch houden de Eindhovenaren nog altijd hoop dat enkele sterkhouders behouden kunnen worden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over Cody Gakpo, die deze week met graffiti zijn handtekening zette op een spandoek dat zijn nieuwe contract moest voorstellen. De boodschap van de achterban was duidelijk en ook de clubleiding blijft hopen op een langer verblijf van het kind van de club. Hetzelfde geldt voor Mario Götze (gelinkt aan Schmidts Benfica), Yvon Mvogo (die na een uitleenbeurt van twee jaar terugkeert naar RB Leipzig) en volgens het Eindhovens Dagblad nu ook voor Ibrahim Sangaré. De middenvelder wordt al het hele seizoen gelinkt aan clubs uit de grote competities, maar de Eindhovenaren hopen hem met een verbeterd contract te kunnen verleiden tot nog één seizoen in de Eredivisie. Het wordt hoe dan ook een drukke zomer in het Philips Stadion. 

Bayern München op zoek naar aanvallers

Robert Lewandowski gaat zijn in 2023 aflopende contract niet verlengen bij Bayern München en ondanks dat Der Rekordmeister aangaf hem in deze zomer niet te willen laten gaan, moet de club dus vooruit gaan kijken. Ajax-spits Sébastien Haller is een van de genoemde opties, maar hij is zeker niet de enige. Bayern legde volgens de betrouwbare journalist Christian Falk ook contact met de zaakwaarnemer van Sadio Mané, die ook de belangen behartigt van VfB Stuttgart-aanvaller Sasa Kalajdzic. De drie aanvallers zijn in elk geval in beeld en wat gebeurt er met Joshua Zirkzee? "Door zijn goede spel is hij ook interessant voor andere clubs. We gaan het bespreken en kijken wat het beste is", liet Julian Nagelsmann dat enigszins in het midden. Wie volgt de Pool op?

Danilo naar aartsrivaal?

Een jaar nadat Steven Berghuis Feyenoord verruilde voor rivaal Ajax, bewandelt Danilo mogelijk de omgekeerde weg. De Braziliaanse spits beschikt over een aflopend contract in Amsterdam en lijkt voor Feyenoord te kiezen als volgende werkgever. Deze week verwijderde Danilo snel een tweet waarin hij duidelijk maakte een appartement in Rotterdam te hebben gekocht. Liep de spits daarmee op de zaken vooruit? Voor Feyenoord is de aanvaller in ieder geval een gewenste versterking voor de spitspositie. Omdat Bryan Linssen mogelijk naar Urawa Red Diamonds verkast en nog wordt getwijfeld over de koopoptie in het contract van Cyriel Dessers, is er nog geen duidelijkheid over de spitspositie.

Reacties

BenBottelier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord zet liever in op gratis en onzekerheid, dan 4 miljoen uitgeven voor stabiliteit en zekerheid. En daarom blijft het een net niet clubje. Succes volgend jaar in de playoffs voor Europees voetbal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen