Lof voor keuze Schreuder: "Alfred komt met meer bagage binnen"

13 mei 2022 – Henk ten Cate vindt dat Ajax een uitstekende keuze heeft gemaakt door Alfred Schreuder aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. De geboren Amsterdammer kent Schreuder goed uit hun gezamenlijk tijd bij NAC Breda. Hij weet als geen ander wat voor vlees Ajax in de kuip heeft.

Lof voor keuze Schreuder: "Alfred komt met meer bagage binnen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Schreuder was tussen 2000 en 2003 aanvoerder van NAC Breda, waar Ten Cate als hoofdtrainer aan het roer stond. Hij was zelf ook een seizoen werkzaam als eindverantwoordelijke bij Ajax. "Hij was al een voetballer die meedacht, een trainer in het veld. Ik ben ook wel eens met hem gebotst, maar dat vond ik niet erg. Ik houd van spelers met een mening", alus Ten Cate over Schreuder in gesprek met De Telegraaf.

Ten Cate hoopt dat Schreuder de kans en tijd krijgt om er bij Ajax iets moois van te maken. "Alfred komt met meer bagage binnen dan Erik ten Hag in december 2017. Ik hoop dat hij ondanks het vertrek van Marc Overmars de tijd krijgt om te bouwen. Net zoals Erik die kreeg. Hij heeft als trainer op alle niveaus gewerkt en alle facetten van het vak doorlopen. Hij is coach en assistent-trainer geweest bij kleinere clubs en grote clubs."

Volgens Ten Cate is het aanstellen van de geboren Barnevelder dan ook zeker geen gok. "Schreuder kent de club, omdat hij in het succesjaar in de Champions League als rechterhand van Ten Hag een belangrijke rol vervulde. En de druk van moeten winnen en kampioen moeten worden, kent hij van Club Brugge. Waarschijnlijk pakt hij de titel in België en dat is knap, want Union stond ruim bovenaan toen hij instapte. Ajax staat erom bekend mensen de kans te geven. Die kreeg Ten Hag. En Alfred heeft ook kwaliteit."

Reacties

Ajax

gerelateerd