Hofland ontdaan na degradatie Willem II met zeer pijnlijk record

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 mei 2022 – Willem II heeft een heel pijnlijk nieuw record op haar naam geschreven. De Tilburgers degradeerden zondagmiddag ondanks een fraaie zege op FC Utrecht en kwamen daardoor op 33 punten. Het was niet genoeg om het vege lijf te redden, maar wel goed voor een record. Nooit pakte een directe degradant zo veel punten.

Hofland ontdaan na degradatie Willem II met zeer pijnlijk record

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het oude record stond op 29 punten voor een ploeg die rechtstreeks degradeerde, al zijn er sinds een aantal jaren natuurlijk wel twee degradanten op het hoogste niveau van Nederland. Heracles Almelo moet met de 'heilige 34 punten' zelfs de nacompetitie in, ook dat kwam zelden eerder voor. "Ik weet het even niet meer", waren de woorden van Hofland tegenover ESPN over de degradatie van de Tilburgers.

"Het is heel zuur dat je er zo uitvliegt", zei Hofland, die met Willem II de plicht deed. "We hebben er alles aan gedaan, maar wisten dat we afhankelijk zijn. Leegte, emotie, verdriet. Nu komt er zoveel vrij." De oefenmeester baalde op camera zichtbaar van het behaalde resultaat. "De teleurstelling is momenteel megagroot."

Lees ook: Willem II degradeert, Sparta stuurt Heracles play-offs in

Toekomst Hofland
Ook ging het tijdens het vraaggesprek nog over de toekomst van Hofland, die als interim instapte en goede resultaten boekte met Willem II. Maar het was niet genoeg voor handhaving. Onduidelijk is nog of de coach met de Tilburgers mee afdaalt naar de Eerste Divisie. "Ik ben zeker bereid om naar de club te luisteren, want ik heb het heel goed naar mijn zin. Willem II is een mooie club en heeft veel potentie om snel terug te komen." Binnenkort gaan beide partijen daarover om tafel.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd