Rotterdam beleeft onrustige nacht: 'We gaan de stad slopen'

26 mei 2022 – Rotterdam heeft een aantal onrustige uren beleefd na de verloren Conference League-finale van Feyenoord. Op meerdere plekken uitten supporters hun teleurstelling op de verkeerde manier. De politie pakte 72 relschoppers op. Twee agenten raakten lichtgewond.

Rotterdam beleeft onrustige nacht: 'We gaan de stad slopen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Volgens de NOS ontstonden na de nederlaag van Feyenoord tegen AS Roma (0-1) 'her en der' opstootjes in Rotterdam. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken, met fakkels gegooid en spullen vernield. Winkelruiten zijn gesneuveld, terwijl onder meer een tram, bus, fietsen en deelscooters beschadigd raakten.

De Telegraaf-journalist Marcel Vink was woensdagavond in Rotterdam en deed verslag van de rellen. Eén supporter wilde hem naar de chaos meenemen. 'Kom mee, we gaan Rotterdam slopen', probeerde de relschopper de verslaggever tevergeefs te overtuigen.

Bij de Coolsingel en het Hofplein voerde de ME charges uit. Daarbij werden waterkanonnen ingezet om de straten leeg te krijgen. De relschoppers gooiden met stenen, glazen en flessen naar agenten. Eén agent raakte lichtgewond toen hij of zij werd geraakt door een steen, een ander door glasscherven.

Omstreeks 01.00 uur keerde de rust in de stad terug. Hoewel er tientallen mensen zijn opgepakt, sluit de politie niet uit dat er meer arrestaties worden verricht. "De volgende stap is om beelden veilig te stellen, zodat we kunnen uitzoeken wie er verantwoordelijk is", aldus een woordvoerder van de politie. "Daar zijn we nu mee bezig."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd