Ajax-flop Kristensen voor bedrag met zeven nullen naar Engeland

8 juni 2022, 20:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rasmus Kristensen vervolgt zijn loopbaan in de Premier League. Leeds United heeft de komst van de 24-jarige Deense verdediger wereldkundig gemaakt.

Kristensen komt over van Red Bull Salzburg, waar hij beschikte over een doorlopend contract. Dat is door Leeds afgekocht voor een bedrag van naar verluidt tien miljoen euro. De komst van Kristensen op Elland Road kan niet los worden gezien van de aanwezigheid van trainer Jesse Marsch. De twee werkten eerder met elkaar in Salzburg.

Kristensen begon zijn loopbaan bij FC Midtjylland en stapte halverwege het seizoen 2017/18 over naar Ajax. In Amsterdam verloor hij de concurrentiestrijd van Noussair Mazraoui en Joël Veltman, wat in de zomer van 2019 tot een vroegtijdig vertrek uit de Johan Cruijff ArenA leidde. Salzburg pikte hem voor vijf miljoen euro op en verkoopt hem nu voor het dubbele.

Bij Leeds komt Kristensen terecht bij de club die zich het voorbije seizoen op het nippertje handhaafde in de Premier League. Door een uitzege tegen Brentford (1-2) in de laatste speelronde eindigde The Whites net boven de degradatiezone.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen