FC Groningen lost twee problemen op met komst Verrips

12 juni 2022, 10:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft Michael Verrips (25) op huurbasis overgenomen van Fortuna Sittard. De goalie die afgelopen winter als beoogd nummer één naar de Limburgse club kwam maar al heel snel op de bank belandde speelt het komende seizoen aan de andere kant van het land, waar ze bovendien een optie tot koop hebben bedongen om hem langer te behouden. 

Dat hebben beide clubs zondagochtend bekend gemaakt. "Wij hebben het afgelopen seizoen geëvalueerd en gekeken naar de posities waarop wij denken dat we nog sterker kunnen worden. Toen Michael bij ons op de radar verscheen als optie, zijn we daarop ingesprongen", licht technisch directeur Mark-Jan Fledderus toe op de clubsite over de komst van Verrips. 

Ook met de constructie is de technisch eindverantwoordelijke content. "We kunnen Michael een seizoen lang van dichtbij aan het werk zien, naast de ontwikkeling van onze andere keepers. Er zal een open concurrentiestrijd ontstaan voor de positie onder de lat. Het mooie voor ons als club is dat we in deze situatie volledige grip hebben op onze keepers binnen de eerste selectie."

Lees ookBalende winteraanwinst Verrips meldt zich ziek bij Fortuna Sittard

Keepers Groningen

Het is algemeen bekend dat de club niet helemaal tevreden is over het eerste seizoen van Peter Leeuwenburgh, die gehaald werd als eerste keeper. Met Jan Hoekstra en Jan de Boer heeft trainer Frank Wormuth ook nog twee jongere doelmannen tot zijn beschikking.  "Wij hebben heel veel jonge, zeer talentvolle spelers, maar het ontbreekt ons soms ook wel wat aan body en ervaring. Michael is een persoonlijkheid en dat kunnen wij binnen onze huidige selectie goed gebruiken", aldus Fledderus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen