'Zeker geen koopje: PSV moet flink betalen voor terugkeer De Jong'

15 juni 2022, 09:35

Mocht PSV deze zomer daadwerkelijk werk willen maken van de terugkeer van Luuk de Jong, zal het diep in de buidel moeten tasten. De Eindhovenaren moeten meerdere miljoenen neertellen om de spits los te weken bij Sevilla.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad althans. Volgens de krant moet De Jong, die in het afgelopen seizoen werd verhuurd aan FC Barcelona, zes miljoen euro kosten, melden 'doorgaans goed geïnformeerde bronnen' aan het ED. Mocht PSV dat bedrag voor hem overhebben, is Sevilla bereid om het contract van De Jong door te scheuren om de weg voor een terugkeer naar Eindhoven vrij te maken. De Jong is bij Sevilla nog in het bezit van een contract tot medio 2023.

Of PSV bereid is om die miljoenen neer te tellen, zal moeten blijken. De door Sevilla gewenste transfersom is mogelijk niet het enige struikelblok voor de Eindhovenaren. De Jong zou namelijk ook nog een 'naar eredivisiebegrippen' topsalaris verlangen. Het ED verwacht desondanks dat de pogingen van PSV om de centrumspits terug te halen de komende periode in 'volle omgang' doorgaan. De Jong verruilde PSV in de zomer van 2019 voor Sevilla. De Spanjaarden betaalden destijds 12,50 miljoen euro voor zijn komst. Hij bezorgde de Spanjaarden in zijn eerste seizoen meteen de Europa League door tweemaal te scoren in de finale tegen Inter Milan.

Lees ook: 'Mexico geen optie voor De Jong; PSV blijft hopen op terugkeer'

Nieuwe doelman en verdedigende versterking

De Jong is niet de enige speler op het verlanglijstje van PSV. De Eindhovenaren willen zich deze zomer op meerdere posities versterken. Zo hopen ze binnenkort een concurrent voor Joël Drommel te kunnen presenteren. De nummer twee van het afgelopen seizoen werd de afgelopen tijd in verband gebracht met Jasper Cillessen en Hendrik van Crombrugge, maar 'heeft na het verkennen van deze pistes nog geen zaken kunnen doen'. Ki-Jana Hoever geldt als defensieve versterking. Hij staat nu nog onder contract bij Wolverhampton Wanderers. Daar wist hij echter niet door te breken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen