Luxeprobleem in achterhoede Oranje: "Timber nu al buitencategorie"

15 juni 2022 – Nu ook de zomerse interlandperiode erop zit, kan er steeds meer gespeculeerd worden over de selectie van Oranje op het WK in Qatar. Een belangrijke vraag daarbij is hoe de verdediging van Louis van Gaal eruit zal zien. Met Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Jurriën Timber en Nathan Aké is daar immers een flink luxeprobleem ontstaan.

Luxeprobleem in achterhoede Oranje: "Timber nu al buitencategorie"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Oud-verdediger Rinus Israël was een van de analisten aan wie Voetbal International dat dilemma voorlegde. "Van Dijk, De Vrij en De Ligt zou ik altijd laten spelen", stelde hij. "Van Dijk wappert wat mij betreft nog wat te veel met de handjes, die is misschien wel té aanwezig in het veld. Maar je kan niet anders zeggen dan dat we een generatie topvoetballers hebben. Ze spelen bij Barcelona, Liverpool, Inter, dat is echt wereldtop. En met Jurriën Timber heb je ook een toptalent rondlopen. Buiten dat hij een goede verdediger is, is hij ook een goede voetballer."

"We hebben veel keuze achterin, maar toch is het ook weer beperkt", begon Marciano Vink, die ervoor pleitte de verdedigers vooral op hun favoriete positie neer te zetten. "Laat het ook afhangen van de trainingen en de vorm. Als De Vrij goed speelt, kan je Van Dijk naar links verplaatsen. Dan komt De Vrij centraal en Jurriën Timber op rechts. Hij is wat mij betreft echt de man in vorm", zei hij over laatstgenoemde. "Dat liet hij dit seizoen ook al bij Ajax zien. Hij is dé moderne verdediger en wat mij betreft nu al van de buitencategorie."

Daarmee is de achterhoede al grotendeels ingevuld. "Van Dijk is ook onomstreden, dus dan blijft er centraal één positie over. Nathan Aké vind ik als linksbenige verdediger ook interessant, hij kan ook goed op die positie links uit de voeten. Maar dat geldt ook weer voor Van Dijk. Bij De Ligt zie je gewoon dat hij na zijn vertrek wat moeite heeft gehad met het systeem van Juventus. Die zit er al een tijdje niet lekker in."

Lees ook: 'Van Gaal zet Aké en bekritiseerde Timber op de tribune bij Oranje'
Lees ook: Vink noemt kritiek Van Gaal 'klinkklare onzin': "Zou ik toejuichen"

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd