De echte reden waarom FC Barcelona Frenkie nog niet wil laten gaan

7 juli 2022 – FC Barcelona heeft uitgesproken dat het Frenkie de Jong niet naar Manchester United of een andere club wil laten gaan, maar daar zit een bewuste reden achter. Volgens het Engelse The Telegraph is het vooral een manier om de middenvelder onder druk te zetten om tot een akkoord te komen over het salaris dat hij nog moet krijgen.

De echte reden waarom FC Barcelona Frenkie nog niet wil laten gaan

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het Engelse medium meldt dat FC Barcelona nog liefst twintig miljoen euro moet overmaken aan achterstallig salaris aan De Jong. De oud-Ajacied heeft in de coronapandemie royaal meegedacht met de Catalaanse grootmacht, die in financiële nood zat. Het resterende nog te betalen bedrag bedraagt liefst twintig miljoen euro en dat wil de club niet zomaar uitkeren.

Als De Jong naar Manchester United verkast, moet er boter bij de vis gedaan worden door FC Barcelona en betekent dat het van de transfersom meteen twintig miljoen euro moet doorsluizen naar de Nederlandse middenvelder. Om een betere onderhandelingspositie te hebben met De Jong, gaat de club eerst voor een overgang naar Engeland liggen.

Lees ookDuizelingwekkend: dit is het salaris van Frenkie bij FC Barcelona

In totaal zou het gaan om bedragen van elf en vijf miljoen euro over twee seizoenen, met vier miljoen euro aan bonussen voor het feit dat hij zestig procent van de wedstrijden heeft gespeeld. Mogelijk komt de deal makkelijker tot stand als De Jong instemt om een deel van dat bedrag niet te hoeven ontvangen en ook Manchester United een gedeelte voor haar rekening neemt.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd