Lewandowski doorstaat keuring en zat krabbel; transfer afgerond

19 juli 2022, 23:15

Robert Lewandowski mag zich vanaf vandaag officieel speler van FC Barcelona noemen. De spits heeft de medische keuring succesvol doorstaan en inmiddels staan ook zijn krabbel onder een contract voor vier seizoenen. Barcelona hooft een torenhoge afkoopclausule in de verbintenis opgenomen.

De transfer van Lewandowski naar Barcelona werd afgelopen weekend al naar buiten gebracht door de Catalanen en Bayern München. Nu zijn de laatste plooien gladgestreken en laat Barcelona via de clubkanalen weten dat de stap officieel is. In het contract van Lewandowski is een afkoopclausule van lieft 500 miljoen euro opgenomen voor de grootmacht uit La Liga.

Bayern ontvangt vanuit het Camp Nou liefst 45 miljoen euro. Dat bedrag kan door eventuele bonussen nog met vijf miljoen euro oplopen. De 33-jarige spits kwam in de zomer van 2014 transfervrij van Borussia Dortmund naar de Allianz Arena. De afgelopen jaren was hij een belangrijke speler voor Bayern en werden tal van prijzen naar München gehaald.

Lewandowski is de vierde grote aanwinst van Barcelona. Eerder werden Andreas Christensen (Chelsea), Franck Kessié (AC Milan) en Raphinha (Leeds United) al naar het Camp Nou gehaald. Daarmee is voorzitter Joan Laporta zeker nog niet uitgewinkeld. Onder meer César Azpilicueta (Chelsea) en Jules Koundé (Sevilla) staan ook nog op het verlanglijstje.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ongelofelijk dat hij dronken was bij het ondertekenen van zijn contract. Polen en de vooroordelen..

Pokebowl17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pff, ik snap dat je content moet maken, veel en snel. Maar dit is wel heel bizar, 'zat' krabbel. Ik sta echt op het punt fcupdate te verlaten nu.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen