FC Barcelona maakt er zes in oefenduel; geweldige goal Memphis

20 juli 2022, 07:30   Bijgewerkt: 20 juli 2022, 07:52

FC Barcelona is het trainingskamp in de Verenigde Staten goed begonnen. De Catalanen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag het vriendschappelijke duel met Inter Miami met liefst 0-6 gewonnen. Ook Memphis Depay, die lijkt te mogen vertrekken uit Camp Nou, pikte op fraaie wijze zijn doelpunt mee.

De wedstrijd tegen Inter Miami was de eerste van de vier oefenwedstrijden die Barça in de Verenigde Staten speelt. Trainer Xavi maakte in de eerste en de tweede helft gebruik van twee compleet andere formaties, waarbij Memphis en Frenkie de Jong - die allebei mogelijk zeer binnenkort vertrekken - pas na rust op het veld verschenen.

Op dat moment had de doelman van Inter Miami, oud-Feyenoorder Nick Marsman, al drie doelpunten om de oren gehad, met daarbij een hoofdrol voor Raphinha. De Braziliaanse aanwinst scoorde zelf de 0-2, en gaf bij de andere goals de assists op Pierre-Emerick Aubameyang en Ansu Fati. Memphis had zijn concurrenten dus al het goede voorbeeld zien geven toen hij na 45 minuten inviel.

Zelf pakte Memphis al na tien minuten ook een assist mee. Een lage voorzet uit een corner van de Nederlander kon worden binnengeschoten door Gavi. Zijn eigen doelpunt volgde een klein kwartier later. Met een geweldige actie speelde de aanvaller zichzelf alleen voor keeper Clement Diop - Marsman was net gewisseld - waarna hij keurig afrondde. Kort daarna was het Ousmane Dembélé die de eindstand van 0-6 op het scorebord zette.