'Totaalbedrag transfer Lewandowski in werkelijkheid stuk hoger'

3 augustus 2022, 22:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het totaalbedrag dat FC Barcelona kwijt is voor de komst van Robert Lewandowski ligt volgens The Athletic een stuk hoger dan wordt aangenomen. Dat heeft te maken met de torenhoge commissie die zaakwaarnemer Pini Zahavi toucheert.

Barcelona betaalt Bayern München een kale transfersom van 45 miljoen euro voor Lewandowski, die in Zuid-Duitsland over een contract beschikte dat nog maar één jaar doorliep. Door bonussen kan dat bedrag oplopen tot 50 miljoen euro.

De totale som gaat zelfs richting de 60 miljoen euro. De transfer van Lewandowski heeft zaakwaarnemer Zahavi in financieel opzicht namelijk geen windeieren gelegd. De belangenbehartiger van de Poolse doelpuntenmachine zou liefst 10 miljoen euro aan de deal hebben verdiend. Barça betaalt Zahavi ieder contractjaar van Lewandowski 2,5 miljoen euro.

En dan zijn er natuurlijk nog de salariskosten. Lewandowski gaat immers niet gratis voor Barcelona spelen. Hoewel de spits er na zijn vertrek bij Bayern München financieel een beetje op achteruit gaat, strijkt hij in Camp Nou naar verluidt jaarlijks negen miljoen euro (netto) op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nog zoiets waar de FIFA en UEFA heel snel actie tegen moeten ondernemen. Gewoon een maximale commissie instellen klaar. Dit is niet het wilde westen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen