Brobbey nog niet klaar voor negentig minuten bij Ajax

7 augustus 2022, 08:30   Bijgewerkt: 7 augustus 2022, 08:42

Ajax kan nog niet volledig rekenen op Brian Brobbey. De van RB Leipzig overgenomen spits heeft een conditionele achterstand ten opzichte van zijn medespelers en kan daardoor nog geen hele wedstrijd volmaken. De spits begon daarom zaterdagavond tegen Fortuna Sittard op de reservebank.

Brobbey kwam uiteindelijk na de onderbreking binnen de lijnen en luisterde zijn rentree direct op met een doelpunt, waarmee hij de Amsterdammers aan een 2-3 overwinning hielp. Kort daarvoor was de aanvaller ook al de aangever bij de treffer van Devyne Rensch, die de achterstand wegpoetste. Uiteindelijk hielp Brobbey zijn ploeg daarmee aan de zege.

"Een hele wedstrijd komt nog te vroeg voor hem", vertelde Schreuder na afloop aan Voetbal International. "Maar 45 minuten gaat prima. Als je hem laat starten, zou hij het zestig minuten kunnen volhouden. Hij traint hard, hij doet goed zijn best weet wat er gevraagd wordt als spits. Dat zie je ook, er is een goede klik met de spelers om hem heen, ze zoeken hem veel. Dat is belangrijk."

Ajax vervolgt het Eredivisie-seizoen volgende week met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Het is niet duidelijk wanneer Brobbey de negentig minuten kan volmaken.