Vlap ziet kansen: "Hebben gezien dat ze naar dezelfde wc gaan"

21 augustus 2022, 12:28

Michel Vlap hoefde dit weekend niet in actie te komen met FC Twente. De eredivisiewedstrijd werd verplaatst zodat de club zich zo goed mogelijk kan voorbereiden op de return met Fiorentina. Donderdag nemen de ploegen het tegen elkaar op, nadat het in Italië 2-1 werd voor de thuisploeg. Vooral in de eerste helft hadden de mannen van Ron Jans weinig te vertellen.

Binnen een minuut stonden de Tukkers al op achterstand. "Ik dacht: daar gaan we", vertelt Vlap bij Goedemorgen Eredivisie. "Hoe we die eerste helft speelden… Dan kun je beter thuisblijven. We voelden ons schoolkinderen. We speelden alleen maar lange ballen, maar bij hun achterin stonden drie lichtmasten die ieder kopduel wonnen. Ik vind ook dat wij eigenlijk over de grond moeten voetballen."

De middenvelder wijst naar Nikola Milenkovic, die bij Fiorentina achterin stond: "Hij had een kale kop en benen waar die van mij drie keer in pasten. Ga daar maar eens het duel mee aan. Dus ik zei ook tegen Ricky van Wolfswinkel: 'Succes ermee'. Maar als je tegen die spelers de bal laat lopen, worden wij goed. We hebben nu ook gezien dat zij gewoon naar dezelfde wc gaan. Het is gewoon een potje voetbal", aldus de nuchtere Fries.

Na de pauze ging het een stuk beter bij de Enschedeërs, constateerde Vlap. "We vroegen onszelf af: wat zijn we in godsnaam aan het doen? We zijn toen druk gaan zetten en hebben iedere bal aangevallen. Hun intensiteit zakte weg, terwijl wij meer gas gaven. Op het einde van de wedstrijd waren we fitter. Ik wil het donderdagavond wel zien, als de Grolsch Veste achter ons staat. Dat gaat een mooi potje worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fiorentina vondt het wel best de 2e helft . Dat plus ontevreden spelers wil ik het nog wel zien met Fc Twente .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen