Ars verduidelijkt rol Yilmaz: "Hem gevraagd om input te leveren"

28 augustus 2022, 08:30   Bijgewerkt: 28 augustus 2022, 08:59

Bij Fortuna Sittard was het de afgelopen week erg onrustig. Trainer Sjors Ultee werd aan het begin van de week op straat gezet, waarna de geruchten klonken dat vedette Burak Yilmaz de macht binnen de club naar zich toe trok. Reden voor technisch directeur Sjoerd Ars om voor de camera te verschijnen en zijn verhaal te doen.

"Ik lees en hoor ook al die verhalen over hoe het allemaal gegaan zou zijn, maar uiteindelijk kun je er niet zoveel mee", begon Ars zaterdagavond tegenover ESPN voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. "Hij heeft zeker een belangrijke rol gespeeld, maar hij bepaalt niet de opstelling en hij bepaalt niet wat er op de trainingen gebeurt", maakte hij duidelijk.

Wel is er voor Yilmaz een belangrijkere rol weggelegd na het vertrek van Ultee. "We hebben hem zeker gevraagd om een belangrijke input te leveren. Dat doen we met alle ervaren spelers. Uiteindelijk is het belangrijk dat we het samen gaan doen. Dan is het mooi om te zien wat een goede trainingsweek wij hebben gehad, dat jongens onderling met elkaar bezig zijn en dingen met elkaar bespreken. Het is mooi hoe dat is opgepakt."

De premie van duizend euro bij winst op sc Heerenveen, komt niet uit de zak van Yilmaz, maar was wel zijn idee. "Hij heeft met de eigenaren gesproken nadat Sjors was ontslagen: 'luister, we moeten iets extra's gaan doen.' In Nederland zijn we zo'n cultuur niet gewend, maar in het buitenland is dat heel normaal. Hij heeft gezegd: 'jullie moeten ook jullie verantwoordelijkheid nemen en de spelers extra stimuleren. We moeten dit weekend met z'n allen resultaat gaan halen, dus laten we ze een extra bonus geven als we winnen.' Overigens lukte dat niet: sc Heerenveen was met 2-1 te sterk.

Lees ook: Schokeffect blijft uit: Fortuna Sittard nog steeds puntloos

Nieuwe trainer

Ars ging ook in op de zoektocht naar een nieuwe trainer. "De eerste lijntjes zijn uitgegooid. Dan hoop je dat dat snel gaat, zeker na zo'n hectische week. Maar zorgvuldigheid gaat natuurlijk wel boven snelheid." Er gingen geruchten dat een Turkse trainer zou worden aangesteld, maar dat is volgens Ars niet het geval. "Zeg nooit nooit, maar dat is niet de insteek." Ook een grote naam is geen vereiste. "We gaan geen grote naam halen omdat het een grote naam is. Het moet passen bij waar we naar op zoek zijn. De eerste optie waar we nu mee bezig zijn, is misschien geen heel grote naam, maar wel iemand die binnen het profiel past."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen