Club Brugge duwt overbodige Vormer verder richting de uitgang

4 september 2022, 21:39

Club Brugge heeft nog altijd geen oplossing gevonden voor Ruud Vormer. De Nederlander mag vertrekken bij de regerend landskampioen van België. Dat trainer Carl Hoefkens de middenvelder niet meer nodig heeft, blijkt wel uit het feit dat Vormer niet is ingeschreven voor de Champions League.

Vormer maakte in de zomer van 2014 de overstap van Feyenoord naar Club Brugge. De Nederlander groeide in het Jan Breydelstadion al snel uit tot vaste basisklant en publiekslieveling. Na het afscheid van Timmy Simons werd Vormer zelfs benoemd tot eerste aanvoerder. Maar zo onomstreden als de middenvelder in zijn eerste jaren was, is hij al een tijdje niet meer. Vormer zat in het afgelopen seizoen al vaker op de bank dan hem lief was. Dit seizoen stond hij pas 156 minuten binnen de lijnen. Zijn laatste minuten dateren van 5 augustus. 

Club Brugge-trainer Hoefkens heeft al een paar wedstrijden geen plek meer voor Vormer in zijn selectie. Afgelopen vrijdag werd de middenvelder, die in 2018 nog werd uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in België, nog gesignaleerd in het stadion van Willem II. Club Brugge speelde op dat moment de belangrijke stadsderby tegen Cercle. Vormer werd afgelopen zomer gelinkt aan een terugkeer naar Nederland en een binnenlandse transfer, maar tot een vertrek bij Club Brugge kwam het vooralsnog niet. Hoewel de transfermarkt in de meeste landen inmiddels is gesloten, kan de middenvelder nog altijd van club ruilen. De Belgische transfermarkt sluit pas op 6 september haar deuren. De Portugese zelfs nóg later. 

Volgens Jeroen Kapteijns van De Telegraaf zijn de mogelijke nieuwe bestemmingen voor Vormer echter 'gering'. Dat is balen voor de oud-speler van Roda JC en Feyenoord, want in Brugge hoeft hij voorlopig niet op speeltijd te rekenen. Club Brugge versterkte zich vorige week nog met een nieuwe middenvelder. Bovendien behoort Vormer dus niet eens tot de selectie voor de Champions League. Bjorn Meijer, gekomen van FC Groningen, en Noa Lang daarentegen wel. Het is echter de vraag wanneer Lang weer in actie kan komen. De aanvaller ontbreekt al even wegens een enkelblessure. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen