Marca onthult ontbindingsclausule in contract Lewandowski

5 september 2022, 19:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft een ontbindingsclausule in het contract van Robert Lewandowski opgenomen, zo onthult Marca. Als de Poolse spits in zijn derde seizoen minder dan 55 procent van de wedstrijden speelt, dan kan Barça ervoor kiezen om de samenwerking te beëindigen.

Barcelona pikte Lewandowski deze zomer voor 45 miljoen euro op bij Bayern München en legde hem voor vier jaar vast. Daar heeft men in Camp Nou vooralsnog geen spijt van. Met vijf doelpunten in vier competitiewedstrijden is Lewandowski het seizoen uitstekend begonnen. 

Op dit moment heeft Barça geen enkele reden om aan een vroegtijdige beëindiging van de samenwerking met Lewandowski te denken. Vallen de toekomstige prestaties van de Pool onverhoopt zwaar tegen, dan heeft Barcelona echter wel een mogelijkheid om na drie jaar het contract te ontbinden.

Salaris

Bovengenoemd medium kent ook de financiële details in het contract van Lewandowski bij Barcelona. Dit seizoen strijkt hij netto 10 miljoen euro op. Volgend seizoen stijgt zijn salaris naar 13 miljoen euro. Het jaar daarop gaat hij 16 miljoen euro verdienen. In het seizoen 2025/26 zakt het salaris weer naar 13 miljoen euro.

Wint Lewandowski prijzen met Barcelona, dan is dat goed voor zijn portemonnee. Voor het winnen van de Spaanse titel staat een bonus van 300.000 euro. Voor het winnen van de treble (de landstitel, de beker en de Champions League) staat een bonus van één miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen