De Boer looft ruwe diamant Bassey: "Samen met Timber geweldig"

6 september 2022, 10:01

Ronald de Boer is lovend over Calvin Bassey. De verdediger maakte deze zomer voor miljoenen euro's de overstap van Rangers FC naar Ajax. Woensdagavond neemt hij het op tegen zijn oude club in de Champions League. De oud-voetballer denkt dat de Amsterdammers favoriet zijn voor het onderonsje.

"Ik ben echt onder de indruk van Bassey", vertelt De Boer aan the Daily Record. "Hij geeft Ajax kracht en snelheid en aan de bal is hij goed. Natuurlijk kan hij dat deel van zijn spel nog verbeteren, maar ik denk dat hij in de laatste paar wedstrijden heeft laten zien dat hij een goede aanwinst is. Samen met Jurrien Timber vormen ze in de verdediging een geweldig koppel. Hij is nog erg jong, dus het is een geweldige aanwinst voor Ajax."

Bassey is volgens de analist een ruwe diamant. "Hij heeft wat ruwe kantjes, maar Ajax is de perfecte plek om die op te poetsen. Hij komt onder de vleugels van Daley Blind en leert de filosofie kennen: de bal over de grond spelen en combinaties maken. Ik heb veel verdedigers naar deze club zien komen met wat wij 'harde voeten' noemen. Maar tegen de tijd dat ze vertrekken, hebben ze zachte voeten."

Ajax beter dan PSV

Rangers plaatste zich voor de Champions League door PSV uit te schakelen in de voorronde. De Boer stelt dat de Amsterdammers een moeilijkere tegenstander zijn dan de Eindhovenaren. "PSV versloeg Ajax in de Super Cup, maar ik denk nog steeds dat Ajax de betere ploeg is. Het wordt woensdag een interessante wedstrijd. Ajax kruipt richting de top-tien van Europa. Rangers is daar nog ver van verwijderd, maar ze kloppen inmiddels op de deur. Dat de ploeg zich geplaatst heeft, is sowieso een groot compliment voor Giovanni van Bronckhorst."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Roope
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bassey rent alle eredivisie voorhoedes (inclusief die van Ajax) er met de vingers in z'n neus uit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen