Club Brugge helpt Nederland in coëfficientenstrijd, record Meijer

13 september 2022, 23:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Club Brugge van Bjorn Meijer heeft Nederland dinsdagavond een flinke dienst bewezen in de strijd op de coëfficiëntenlijst. De Belgen wonnen hun uitwedstrijd bij FC Porto met maar liefst 0-4 (!) en gaan fier aan de leiding in groep B. Ferran Jutgla, Kamal Sowah, Andreas Skov Olsen en Antonio Nusa waren allen trefzeker en hielpen hun club dus aan een ruime uitoverwinning. Portugal verzuimt door de nederlaag van Porto om in de coëfficientenstrijd verder in te lopen op Nederland.

Meijer, afgelopen zomer van FC Groningen overgestapt naar de Belgische kampioen, mocht in de basis starten. Hij bracht zelfs een record op zijn naam. Hij is namelijk de jongste Nederlander die een assist op zijn naam kreeg in de Champions League sinds het seizoen 2003-2004, het eerste jaar dat het databureau deze statistieken ging vastleggen. De andere wedstrijd in de groep ging tussen Bayer Leverkusen en Atlético Madrid en eindigde in een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Omdat Sporting eerder op de avond verrassend won van Tottenham Hotspur, is deze zege van Club Brugge welkom voor de Nederlandse coëfficiënten. 

Groep D

In groep D won Sporting Portugal eerder op de avond in Lissabon van Tottenham Hotspur (2-0). De Portugezen zijn daardoor na twee duels nog zonder puntverlies. In Frankrijk stonden Olympique Marseille en Eintracht Frankfurt later op de avond tegenover elkaar en gingen de Duitsers er met de drie punten vandoor. De Deen Jesper Lindstrom bekroonde zich kort voor rust tot matchwinner. Marseille kreeg voldoende kansen, maar kwam niet tot scoren en dus was zijn treffer voldoende om de overwinning veilig te stellen.

Frankfurt komt daardoor op drie punten, en staat daarmee nu gelijk met de Spurs van Antonio Conte. Door het betere doelsaldo staan de Engelsen echter tweede en de Duitsers derde in de groep. Voor Marseille wordt overwinteren in de Champions League na twee nederlagen een lastig verhaal. De Fransen zullen in het aankomende tweeluik met het Sporting flink aan de bak moeten om nog iets van het Europese seizoen te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen