Til kijkt uit naar weerzien met oude club Feyenoord: 'Speciaal duel'

17 september 2022, 23:45

Guus Til verraste deze zomer vriend en vijand door voor PSV te kiezen. De middenvelder maakte op huurbasis bij Feyenoord een prima indruk en was geliefd in De Kuip, maar besloot - toen de Rotterdammers hem niet konden overnemen - voor een avontuur in Eindhoven te kiezen.

Zondag staat Til tegenover de club waarmee hij vorig jaar nog de finale van de Europa Conference League haalde. Tegenover PSV TV vertelt de goedlachse Amsterdammer over het weerzien met de ploeg van Arne Slot. "Het is speciaal, natuurlijk. Ik heb daar een succesvol jaar gehad en ik kijk dan ook met heel veel plezier terug op mijn tijd bij Feyenoord. Maar ik vind het niet lastig om tegen ze te spelen. Ik vind het leuk, maar we gaan natuurlijk wel gewoon winnen."

Til is tevreden in Eindhoven en heeft geen spijt van zijn besluit op Spartak Moskou te verruilen voor het Philips Stadion. "Alle verwachtingen die ik bij PSV had, zijn zoals ik had gedacht. Ik denk dat het een heel warme club is. We hebben een ontzettend leuk team en we moeten gaan presteren dit jaar. Ik denk dat ik altijd heel hard heb moet knokken. Ik was in de jeugd bij AZ bijvoorbeeld niet het grootste talent. Ik denk dat dat mijn spel ook wel typeert. Het talent straalt er niet van af. Maar ik ben heel effectief en efficiënt en ik denk dat ik daarom heel erg bruikbaar ben."

PSV - Feyenoord begint zondag om 14.30 uur. De Eindhovenaren zullen de zure smaak van de afgelopen periode van zich af willen spelen. Feyenoord tankte donderdag flink vertrouwen, door in eigen huis het Europa League-duel tegen Sturm Graz met 6-0 te winnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen