Sander van der Eijk stelt voorwaarde aan interview met ESPN

18 september 2022, 16:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sander van der Eijk heeft uitleg gegeven over de omstreden strafschop die hij zaterdagavond gaf tijdens de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en SC Cambuur (5-1). De thuisploeg kreeg na een half uur een penalty nadat Jamie Jacobs de bal tegen de arm geschoten kreeg. Het was sowieso een drukke avond voor de scheidsrechter, die de bezoekers uit Leeuwarden liefst drie rode kaarten gaf.

Van der Eijk was na afloop bereid om ESPN te woord te staan, maar stelde wel een voorwaarde aan het interview: hij wilde het alleen hebben over het penaltymoment. "Ik had begrepen dat daar vragen over waren, dat er wat onduidelijkheid over was, dus dat wil ik graag uitleggen", zo vertelde de scheidsrechter, die vervolgens zijn uitleg over de strafschop begon.

"Ik had het idee dat Jamie Jacobs in zijn gezicht werd geraakt door de bal. Dat gaf ik ook gelijk aan. Ik ging zelfs even kijken hoe het met hem ging. Toen werd ik, terecht, door Bas Nijhuis (de VAR, red.) naar de kant geroepen. De handsrichtlijn is wat mij betreft heel erg duidelijk. Als een arm op hoofdhoogte of erboven is en een schot op doel wordt voorkomen, dan is dat gewoon een handsbal", aldus Van der Eijk.

Hans Kraay jr., die de scheidsrechter aan de tand voelde, stipte aan dat het schot van wel heel dichtbij en bovendien erg hard was. "Dat ben ik met je eens, maar die criteria zijn uit de richtlijnen gehaald. Wij vinden het niet natuurlijk, want hij heeft maar één doel: dat is het blokken van de bal. Dit is echt een honderd procent penalty."

Henk de Jong

Van der Eijk gaf Cambuur in de eerste helft drie keer rood. Mees Hoedemakers, Alex Bangura en trainer Henk de Jong werden weggestuurd. Hoewel de arbiter het niet voor de camera over de rode kaarten wilde hebben, legde hij toch uit waarom De Jong naar de tribune werd gestuurd. "Ik heb het in het veld niet gehoord, maar zijn interview wel gehoord, dus ik weet wat hij heeft gezegd. Hij kwam het veld in, dat mag al sowieso niet. Daarnaast kwam hij erg dichtbij en schreeuwde hij: stuur me maar weg. Dus dat heb ik gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen