Innovatief: Luis Enrique coacht via walkie talkie op spelersrug

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 september 2022 – De internationals van Spanje kregen deze week een noviteit te verduren. Tijdens de trainingen communiceert bondscoach Luis Enrique niet langer schreeuwend te midden van zijn spelersgroep, maar vanaf een steiger met overzicht over het gehele veld. Om niet te hoeven schreeuwen gebruikt Enrique een walkie talkie, die in verbinding staat met een luidspreker die elke speler op zijn rug draagt.

Innovatief: Luis Enrique coacht via walkie talkie op spelersrug

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De nieuwe manier van communiceren is wel wennen voor Enrique. "Ik hoop dat ik niet teveel schreeuw", zegt de Spaanse trainer, "want ik ben niet gewend om mensen in de verte te zien en zacht te praten." In beelden vrijgegeven door de Spaanse voetbalbond is te zien hoe de internationals trainen met het apparaat op hun rug. 

Spanje bereidt zich voor op de Nations League-wedstrijden tegen Portugal en Zwitserland van aankomende week. Na vier speelronden gaat La Furia Roja aan kop in groep twee van League A, waarin behalve de aanstaande tegenstanders ook Tsjechië zit. 

Enrique zal de duels vooral willen gebruiken als voorbereiding op het WK in Qatar. De Spanjaarden, die in 2010 Wereldkampioen werden in Zuid-Afrika, zijn in groep E gekoppeld aan Duitsland, Costa Rica en Japan. Op 23 november zal de ploeg het toernooi beginnen met de wedstrijd tegen Costa Rica. Vier dagen later treft het Duitsland, waarna op 1 december de Japanners in de laatste speelronde van de groepsfase wachten. 


  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd