Kranten meedogenloos over gedegradeerd Engeland: 'Horrorshow'

24 september 2022, 09:10

Engeland degradeerde vrijdagavond uit de hoogste divisie van de Nations League. Het elftal van Gareth Southgate moest winnen van Italië, maar ging in San Siro met 0-1 onderuit door een doelpunt van Giacomo Raspadori. De Engelse kranten waren vernietigend in hun oordeel over het spel van de ploeg. 

De Daily Mail spreekt van een 'horrorshow' die de Three Lions op de mat legden. 'De druk op Southgate wordt met het WK in aantocht alleen maar groter', voegt het daaraan toe. De krant stipt een pijnlijke statistiek aan: Engeland heeft nu meer dan 400 minuten geen doelpunt uit open veldspel gemaakt. 'En dit was nog een ondermaats Italië', vervolgt het fijntjes, 'dat niet te vergeten niet eens naar Qatar gaat.' Verderop in dezelfde krant komt oud-spits Chris Sutton aan het woord. Ook hij laat geen spaan heel van de prestatie van gisteravond: 'Het is ongelofelijk dat deze twee teams nog maar een jaar geleden de twee beste ploegen van het continent zouden moeten zijn geweest, toen ze tegen elkaar stonden in de EK-finale', zegt Sutton.

Ook de Daily Mirror heeft geen goed woord over voor het elftal. De krant spreekt van een 'vernederende degradatie'. De krant signaleert dat er twee maanden voor het WK 'meer vragen dan antwoorden' bestaan bij het elftal van Southgate. Zo zet het vraagtekens bij de positie van Bukayo Saka, de rechtsbuiten van Arsenal die zichzelf tegen de Italianen terugvond op de linksbackpositie. 'Als Southgate hem in Qatar niet als wingback wil gebruiken dan was het veel beter geweest om Ben Chilwell daar op te stellen', vindt de Mirror. Het vertrouwen dat Southgate in Harry Maguire houdt kan ook geen goedkeuring wegdragen: 'Het is overduidelijk dat de bekritiseerde centrale verdediger niet in de buurt van dit Engeland zou mogen zijn als er over twee maanden wordt afgetrapt in Qatar', klinkt het.

Sombere nederlaag

The Guardian is wat ingetogener, het spreekt van 'een sombere nederlaag'. De krant kijkt terug naar de nederlaag die Engeland in juni leed tegen Hongarije (0-4), toen bondscoach Southgate na afloop op een striemend fluitconcert van de eigen supporters werd getrakteerd. 'Na die nederlaag was Southgate wanhopig op zoek naar een mood-changer, maar de wedstrijd tegen Italië leverde alleen maar meer frustratie, meer doodlopende wegen en meer gebrek aan creatieve inspiratie op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb niets van de wedstrijd gezien, maar als ik deze foto zie is al genoeg duidelijk, want ik herken Maguire. Als je die opstelt als coach wil je kennelijk gewoon niet winnen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen