België onrustig in aanloop duel met Oranje: "Vriendjespolitiek"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 september 2022 – Hein Vanhaezebrouck, de trainer van AA Gent, heeft kritiek geuit op het selectiebeleid van bondscoach Roberto Martínez. De Spanjaard zou in de ogen van Vanaezebrouck spelers van Anderlecht eerder oproepen dan hun collega's van andere clubs, die daar in zijn ogen minstens zoveel recht op zouden hebben.

België onrustig in aanloop duel met Oranje: "Vriendjespolitiek"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vanhaezebrouck deed zijn uitspraken in Stropcast, een mediaproductie van zijn eigen club. Aanleiding was het selecteren van de 18-jarige Zeno Dabast, die bovendien in het duel met Wales (2-1) van afgelopen donderdag in de basis mocht starten. "Het is misschien niet aan mij om het te zeggen, maar ik vind het veel te opvallend", zegt de trainer. "Het heeft met de kleur van het shirt te maken. En het is niet de eerste keer dat dit gebeurt." Hiermee doelt Vanhaezebrouck onder meer op het selecteren van Yari Verschaeren, die drie jaar geleden al opgeroepen werd voor de Rode Duivels terwijl hij bij Anderlecht nog niet zeker was van een basisplaats.

Hoewel Vanhaezebrouck het dus liever anders zou zien, ziet hij zichzelf niet als de aangewezen persoon om het ooit zelf als bondscoach van zijn land te gaan proberen. "Neen, helemaal niet", klinkt het resoluut. Zijn eerdere aanvaringen met de KBVB staan wat hem betreft een toekomstig dienstverband in de weg: "Het is de bond die mij een schorsing heeft opgelegd en zij zijn uiteindelijk ook de werkgever van de bondscoach."

Opstelling
België zal vermoedelijk de opstelling tegen Oranje wat omgooien ten opzichte van het duel met Wales. Martinez gaf al aan dat hij geen enkele veldspeler deze interlandperiode twee keer 90 minuten aan het werk wil zien, mogelijk ook om de trainers van de clubs van de internationals tegemoet te komen. Martínez zelf zal overigens niet op de bank plaatsnemen. De keuzeheer is geschorst nadat hij in het treffen met Wales tegen een rode kaart aanliep. Zijn assistent Thierry Henry zal in de Arena de honneurs waarnemen.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd