PSG-voorzitter kritisch op Real: "Vreemd dat ze CL vierden"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 september 2022 – Nasser Al-Khalaïfi, de Qatarese voorzitter van Paris Saint-Germain, heeft zich in een vergadering van de ECA kritisch uitgelaten over Real Madrid. Tijdens de bijeenkomst uitte Al-Khalaïfi zich naar aanleiding van het vieren van de Champions League-titel die Real vorig seizoen binnensleepte, nadat het eerder diezelfde competitie had willen opblazen door te starten met de Europese Super League.

PSG-voorzitter kritisch op Real: "Vreemd dat ze CL vierden"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het is vreemd dat ze daar zo blij mee waren", begon Al-Khalaïfi zijn betoog, "terwijl Real juist zo hard tegen de belangen van de Champions League inging." De Qatarees is met zijn club juist fel tegenstander van de Super League. In april 2021 was Real één van de clubs die de intentie uitsprak om zich los te scheuren en een eigen competitie te beginnen. Onder meer Chelsea, Manchester United, Juventus en FC Barcelona sloten zich eveneens aan bij het initiatief.

De aankondiging van de Super League leidde tot een storm van kritiek vanuit onder meer de UEFA, de nationale bonden van de deelnemende clubs en een aantal andere Europese topclubs die eveneens in scherpe bewoordingen afstand deden van de plannen. Paris Saint-Germain behoorde tot dat laatste kamp, net als de Duitse topclubs Bayern München en Borussia Dortmund. Omdat ook de fans van de deelnemende clubs niets zagen in de voorgenomen competitie, trokken de Engelse clubs die deel uitmaakten van de plannen zich amper twee dagen na het eerste persbericht al terug.

Al-Khelaïfi haalde de oude wonden op de vergadering van de ECA dus weer naar boven. De organisatie van clubs, waar ook Ajax en PSV deel van uitmaken, was ernstig verdeeld over de Super League-plannen van een deel van haar leden.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd