'Ghana wil Oranje dwarszitten en legt contact met talentvolle back'

24 september 2022, 19:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jeremie Frimpong kan de beslissing nemen om zijn interlands vanaf nu af te werken namens Ghana. De talentvolle vleugelverdediger van Bayer Leverkusen is momenteel bij de selectie van Jong Oranje. Daarnaast houdt ook Louis van Gaal de verrichtingen van Frimpong in de gaten.

Volgens de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano is Ghana van plan om serieus werk te maken van Frimpong. De geboren Amsterdammer heeft Ghanese ouders en mag zodoende ook voor het Afrikaanse land uitkomen. Tot op heden kwam de 21-jarige rechtsback uit voor de jeugdelftallen van Nederland. Hij moet nu dus een knoop gaan doorhakken over zijn toekomst.

Frimpong verhuisde op zevenjarige leeftijd vanuit Nederland naar Engeland, waar hij ging voetballen in de jeugdopleiding van Manchester City. Uiteindelijk maakte hij namens het Schotse Celtic zijn eerste stappen in het betaald voetbal. Begin 2021 besloot Bayer Leverkusen hem voor elf miljoen euro naar de Bundesliga te halen. Daar ligt hij tot medio 2025 vast.

Louis van Gaal

Als Ghana serieus doorpakt en aanklopt bij Frimpong, dan staat de jongeling voor een lastige keuze. Hij werd door bondscoach Van Gaal namelijk ook al meerdere keren opgenomen in de voorselectie van Oranje. Tot op heden moest hij steeds genoegen nemen met een plekje bij Jong Oranje. Aanstaande dinsdag wacht nog een oefenwedstrijd op bezoek bij Roemenië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen