Rentree Benzema pakt verkeerd uit voor Real: behoorlijke misser

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 oktober 2022 – Real Madrid heeft zondagavond voor de eerste keer dit seizoen puntenverlies geleden in de competitie. De Spaanse kampioen en Champions League-winnaar kwam op eigen veld, ondanks de terugkeer van Karim Benzema, niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Osasuna. Voor Benzema was er zelfs een negatieve hoofdrol weggelegd. 

Rentree Benzema pakt verkeerd uit voor Real: behoorlijke misser

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Wie ziet dat Real Madrid bezoek krijgt van Osasuna, denkt zeer waarschijnlijk aan een eenvoudige overwinning voor de Koninklijke. Maar de trouwe volgers van het Spaanse voetbal wisten dat de regerend landskampioen wel eens op een lastig avondje getrakteerd zou kunnen worden. Twee van de laatste vier ontmoetingen tussen Real Madrid en Osasuna eindigden immers in een 0-0 gelijkspel. 

Maar vanavond leek Real Madrid 'gewoon' te gaan winnen van Osasuna. Aan de motivatie mocht het niet liggen bij de ploeg van Carlo Ancelotti, die door de overwinning van FC Barcelona op Mallorca wist wat haar te doen stond. Bovendien keerde Benzema terug in de basis. De Fransman zat de afgelopen weken in de lappenmand, maar is op tijd hersteld voor de bomvolle periode tot aan het WK in Qatar. Daar zal ook de Franse bondscoach Didier Dechamps blij mee zijn, al zag hij nog niet de Benzema van vorig seizoen. 

De spits was in de eerste helft wel heel dicht bij een schitterende treffer. Na een fraaie versnelling over de linkerflank legde Vinícius Júnior de bal panklaar voor Benzema, die zijn volley rakelings langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Met Vinícius noemen de direct de smaakmaker bij Real Madrid. Dat bewees hij ook tegen Osasuna. Het was immers de Braziliaan die na 42 minuten de score opende namens de recordkampioen. 

Dat doelpunt had Real Madrid vleugels moeten geven. Maar het tegenovergestelde was waar. Osasuna, dat zich in de eerste helft al een paar keer dreigend meldde voor het Madrileense doel, kwam na vijf minuten in de tweede helft op gelijke hoogte. Kike kopte uitstekend binnen. Andrij Loenin, de vervanger van Thibaut Courtois, was kansloos. Dat had zijn collega-doelman Sergio Herrera ook moeten zijn toen Benzema mocht aanleggen vanaf elf meter. De Fransman had zijn rentree kunnen bekronen met een treffer, maar hij raakte de lat. 

El Clásico
De misser van Benzema zal met luid gejuich ontvangen zijn door FC Barcelona, dat door het gelijkspel in het Santiago Bernabéu de nieuwe koploper is in Spanje. De aartsrivalen staan allebei op negentien punten, maar de Catalanen hebben een beter doelsaldo. Over twee weken staat de Clásico in Madrid op het programma. Een heerlijk vooruitzicht, al spelen Real Madrid en Barça eerst nog twee Champions League-wedstrijden en één competitiewedstrijd. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  LaLiga

  gerelateerd