Clasie liet Oranje zelf schieten: "De bondscoach begreep dat"

8 oktober 2022, 19:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jordy Clasie besloot tijdens de afgelopen interlandperiode om zich niet te melden bij het Nederlands elftal. De middenvelder van AZ was naar eigen zeggen niet fit genoeg om te spelen en meldde zich af bij bondscoach Louis van Gaal. Toch hoopt Clasie dat zijn WK-deur nog niet gesloten is.

Clasie kreeg vanwege zijn goede spel bij AZ een uitnodiging van Van Gaal, die vervolgens een telefoontje kreeg. "Ik heb een tijdje last gehad van een pees in mijn knie. Gezien het drukke speelschema met AZ en ook mijn leeftijd was het beter als ik mezelf focuste op presteren met mijn club. Ik heb de bondscoach uitgelegd hoe ik erin sta. Uiteindelijk begreep hij dat. Hoe lastig een dergelijke beslissing ook is, zeker met het oog op het WK, uiteindelijk beslist een speler zelf over zijn lichaam", aldus Clasie tegenover Voetbal International.

Lees ook: Clasie moest Oranje voor tweede keer afzeggen

Van Gaal liet al weten dat hij zijn selectie voor het WK in Qatar zeker nog niet rond heeft. Toch spreekt de afmelding niet in het voordeel van Clasie, die tot op heden zeventien keer het shirt van Oranje droeg. Hij hoopt dat de deur voor hem nog niet dicht is gegooid door Van Gaal. "Wat mij betreft niet. Maar de bondscoach was eerlijk, zoals altijd. Ik besef dat het nu moeilijk zal worden alsnog bij de WK-selectie te komen", vertelt Clasie, die zich zondagmiddag (14.30 uur) weer kan laten gelden. Dan gaat AZ op bezoek bij FC Utrecht.

Clasie heeft geen spijt van afmelding

Ondanks het feit dat de kans inmiddels klein is dat we Clasie terug gaan zien in Qatar, heeft de middenvelder geen spijt van zijn beslissing. De ex-speler van Feyenoord, Southampton en Club Brugge ziet wel wat er de komende weken gaat gebeuren. Een voordeel voor Clasie kan zijn dat Van Gaal hem in 2014 al meenam naar het WK in Brazilië. "Ik heb er lang over nagedacht, het is niet makkelijk allemaal. Maar ik heb een bewuste keuze gemaakt, waarvan ik denk dat die het beste is voor mijn carrière. We gaan zien wat de gevolgen zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen