'FC Barcelona wil het liefst transfervrij shoppen bij Ten Hag'

9 oktober 2022, 10:57

FC Barcelona heeft Manchester United-verdediger Diogo Dalot serieus in het vizier gekregen. De Portugees maakt de laatste maanden een goede ontwikkeling door onder Erik ten Hag en die is ook in Catalonië opgevallen. Zeker met een aflopend contract in het vooruitzicht is het een interessante optie voor de Blaugranas.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano althans. FC Barcelona heeft een acuut probleem aan de rechterkant van de achterhoede door veel blessures, maar ook op lange termijn is het onduidelijk hoe Xavi die positie ingevuld wil hebben. Hij ziet in Sergi Roberto in elk geval meer een middenvelder, dus hij komt op termijn niet in aanmerking voor die vacature.

Zomeraanwinst Héctor Bellerin kampt met een blessure, maar tekende bij zijn terugkeer ook slechts een eenjarig contract. Jules Koundé en Sergio Araújo kunnen er ook uit de voeten van de huidige selectie, maar zien zelf een rol op rechts op langere termijn niet zitten. Daardoor gaat FC Barcelona de markt vermoedelijk weer op en een van de serieuze targets is Dalot.

Lees ook'Nieuwe positie Frenkie de Jong wegens vele blessures Barça'

Ten Hag kan overigens een stokje steken voor een transfervrije overgang van Dalot naar FC Barcelona. Manchester United heeft namelijk een eenzijdige cluboptie om de in 2023 aflopende verbintenis met een jaar te verlengen. Het is aannemelijk dat The Red Devils dat zullen doen, aangezien Dalot de concurrentiestrijd van Aaron Wan-Bissaka duidelijk gewonnen heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen