'FC Barcelona gaat de transfermarkt op, gevolgen voor Frenkie'

15 oktober 2022, 09:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona is naarstig op zoek naar een opvolger van Sergio Busquets. De controleur heeft een aflopend contract in de komende zomer en lijkt na dit seizoen te verkassen naar de MLS. Dat kan ook gevolgen hebben voor Frenkie de Jong, wiens toekomst toch weer wat onzekerder is geworden door zijn huidige situatie.

De Spaanse kranten staan namelijk weer vol met de geruchten rondom mogelijke transfers van FC Barcelona. Voorzitter Joan Laporta heeft namelijk aangekondigd dat zijn club weer actief gaat worden op de transfermarkt. Dagblad SPORT weet dat de nieuwe rechtsback een absolute prioriteit heeft, terwijl er ook naar een opvolger wordt gezocht voor Busquets. Xavi ziet in Frenkie géén optie voor die positie.

Martín Zubimendi was een belangrijke optie voor FC Barcelona, maar Real Sociedad is erin geslaagd om diens contract tot en met 2027 te verlengen. Omdat de Catalaanse grootmacht vooral in transfervrije opties zoekt, lijkt dat geen mogelijkheid meer. De Portugese middenvelder Rúben Neves is een van de favorieten van Xavi en heeft een aflopende verbintenis in 2024: daardoor is een transfer in de komende zomer logisch. Zaakwaarnemer Jorge Mendes is al in gesprek met FC Barcelona over een mogelijke overgang.

Lees ook: 'Frenkie 'walgt' van situatie bij FC Barcelona en overweegt opties'

Ook verdediger Iñigo Martínez, die een aflopend contract heeft in 2023, zou bijna rond zijn met de huidige koploper van Spanje. Dagblad SPORT weet bovendien dat Manchester United door alle ontwikkelingen weer hoopt op Frenkie de Jong, die zelf ook minder gelukkig is door zijn huidige situatie. Door al deze ontwikkelingen rond het middenveld, lijkt het dat Frenkie weinig toekomst heeft als een basisplaats. 

Andere spelers die nog op het transferlijstje staan, zijn volgens El Mundo Deportivo Marco Asensio, Jorginho, N'Golo Kanté, Milan Skriniar, Youri Tielemans, Diogo Dalot en Lionel Messi, wiens terugkeer de grote droom van preses Laporta is. Rondom die spelers is het echter behoorlijk stiller dan rondom de geruchten over de middenvelders. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen