Van Dijk zelfkritisch na matige start: "Haalde het niveau niet"

15 oktober 2022, 22:12

Zondagavond neemt Virgil van Dijk het met Liverpool op tegen Manchester City in de absolute kraker van de Premier League. Met Liverpool is de seizoensstart in de competitie niet gelopen zoals de bedoeling was, waardoor de kritiek op de verdediger zelf ook toe nam in de laatste weken. In een interview met Viaplay geeft Van Dijk toe dat dit hem niet is ontgaan.  

"Het knaagt, natuurlijk", begint Van Dijk. "Het voelt bij mij zo: we zijn er niet ver vandaan, om weer dat niveau te halen.'Dat geldt niet alleen voor mij, maar bij iedereen. We doen het met z'n allen. Als sommige schakels dan haperen, dan loopt het niet lekker." De Nederlander maakt wel kanttekeningen bij de kritische geluiden. "Ik ben het eens dat de start belabberd is geweest. Maar dat had verschillende oorzaken. De tegendoelpunten bijvoorbeeld. Sommige waren ongelukkig, bij anderen waren we niet scherp en maakten we fouten", aldus Van Dijk.

Hij vindt het dan ook niet moeilijk om in de spiegel te kijken en wil de komende weken verbetering laten zien. "'Waar ik het meest van baal is dat ik het constante niveau niet haalde." Van Dijk geeft ook aan dat de verwachtingen bij Liverpool en ook bij de Nederlandse fans heel hoog zijn geworden. "Ik heb natuurlijk een hele hoge lat voor mezelf weggelegd. Als er dan iets kleins misgaat, wordt dat helaas heel groot uitgemeten." 

Kritiek laat hem niet koud

Vanwege enkele individuele fouten waren er de afgelopen weken ook kritische geluiden over Van Dijk zelf te horen in de Engelse media. Van Dijk gaat hier vaak goed mee om, alhoewel de kritiek soms ook lastig kan zijn. "Ik wil altijd winnen en altijd de beste wedstrijd ooit spelen. En als het dan niet goed gaat, proberen mensen van buitenaf daarvoor redenen te zoeken. Dat is soms wel lastig om allemaal aan te horen. We moeten ermee omgaan, maar dat wil niet zeggen dat dat makkelijk is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen