MVV lachende tweede na ineenstorting koploper Heracles

28 oktober 2022, 21:58   Bijgewerkt: 28 oktober 2022, 22:08

MVV blijft verbazen in de Keuken Kampioen Divisie. De Limburgers stijgen van de derde naar de tweede plaats op de ranglijst door PEC Zwolle in eigen huis met 0-1 te verslaan. De Blauwvingers zakken daardoor juist naar plaats drie. MVV heeft na de nieuwe stunt koploper Heracles Almelo zelfs binnen handbereik. De Almeloërs gaven in Almere een 2-0 voorsprong in de tweede helft volledig uit handen en zien op de ranglijst de concurrentie heel dichtbij komen. 

PEC Zwolle - MVV 0-1

In Zwolle werd de topper van deze speelronde afgewerkt. PEC, tot vandaag tweede op de ranglijst, ontving het dit seizoen verrassende MVV dat als nummer drie afreisde naar Overrijssel. In het IJsseldeltastadion namen de Limburgers voor rust de leiding door een bekeken boogbal van Sven Blummel. De voorsprong was tegen de verhouding, want PEC had een groot overwicht in de wedstrijd maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken. In de tweede helft werd het duel nog tijdelijk stilgelegd door de arbitrage omdat MVV-doelman Romain Matthys meermaals door het thuispubliek met bier werd bekogeld bij het nemen van een doeltrap. Ook nadat het duel werd hervat kon PEC echter niet naast de Limburgers komen, en dus passeert MVV de concurrent op de ranglijst.

Almere City FC - Heracles Almelo 3-2

Heracles had in Flevoland niet lang nodig om de ban te breken. Al na vijf minuten zette routinier Samuel Armenteros zijn elftal op voorsprong. Dat ging wel ten koste van een enkelblessure, waarmee hij zich direct daarna moest laten vervangen. Emil Hansson verdubbelde na 25 minuten de voorsprong met een fraaie volley.

Na rust bracht de thuisclub de spanning via twee invallers echter snel terug in de wedstrijd. Eerst verschalkte Stije Resink Hercales-doelman Michael Brouwer met een zwabberende poging van afstand, en nog geen minuut later maakte Ilias Alhaft zelfs gelijk. En nog was het niet gedaan, want via Joey Jacobs nam de thuisclub, die als nummer negen van de ranglijst aan deze speelronde begon, zelfs een 3-2 voorsprong die het niet meer uit handen zou geven. Verdediger Mateo Les kreeg in de slotfase nog rood, waardoor de koploper het duel met tien man uit moest spelen.

Heracles Almelo verloor daardoor voor de derde keer dit seizoen een competitieduel, nadat het eerder ook al aan het korste eind trok tegen Jong Ajax (4-0) en PEC Zwolle (3-2). Toch zijn de Almeloërs nog altijd koploper in de KKD. De voorsprong op MVV bedraagt na vrijdagavond slechts een enkel punt.

Overige uitslagen KKD:

De Graafschap - Top Oss 2-0

Telstar - FC Dordrecht 2-2

VVV - Jong AZ 1-2

Roda JC - Jong FC Utrecht 4-1

Helmond Sport - ADO 2-1

FC Den Bosch - NAC Breda 3-2

FC Eindhoven - Jong PSV 2-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen