Guardiola looft Ten Hag: "United is eindelijk weer terug"

29 oktober 2022, 11:27   Bijgewerkt: 29 oktober 2022, 14:31

Pep Guardiola ziet een stijgende lijn in het voetbal van Manchester United. De Spaanse oefenmeester heeft lovende woorden uitgesproken over het elftal van trainer Erik ten Hag en verwacht zelfs dat zij eventueel weer een rol van betekenis kunnen spelen in de top van de Premier League. Dat stelt Guardiola wanneer hem gevraagd wordt naar de strijd op de Engelse titel. 

"Ik heb het gevoel dat United aan het terugkomen is", begint Guardiola. "Eindelijk komen ze er weer aan. Ik zag het donderdag (3-0 overwinning op Sheriff Tiraspol in de Europa League, red.) en in de eerste helft tegen Chelsea." De toptrainer van Manchester City wil dan ook niet op de zaken vooruit lopen en denkt dat de titelrace in Engeland nog lang niet is beslist. "Wat ik nu zie van United, bevalt me. Het gaat een flinke strijd worden voor de Champions League-plaatsen en de landstitel", aldus Guardiola.

Later vandaag neemt Guardiola het met Manchester City op tegen Leicester City, dat na een dramatische seizoensstart eindelijk de weg om hoog heeft ingeslagen en de laatste twee duels wist te winnen. Om 13.30 uur wordt er afgetrapt in het King Power Stadium. City bezet zelf momenteel de tweede plaats in de Premier League met 26 punten uit elf wedstrijden, waarmee het twee punten achter ligt op koploper Arsenal.

Complimenten voor Botman

Ook Sven Botman kon indirect op complimenten rekenen van Guardiola, aangezien de Spanjaard verwacht dat Newcastle United kan verrassen dit seizoen. "Newcastle doet ook mee. Ik zag ze tegen Tottenham. Hun centrale verdedigers (Fabian Schar en Botman, red.) stonden in de mandekking tegen Kane en Son en kenden geen enkel probleem. Zij spelen maar een wedstrijd per week en we weten dat Eddie (Howe, red.) een heel goede manager is." Guardiola stelt dan ook hoge verwachtingen aan Newcastle. "Ze hebben nieuwe spelers, spelen met lef en gaan meedoen." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen