Voormalig vaste Vandaag Insite-gast Hugo Camps (79) overleden

30 oktober 2022, 09:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Belgische journalist Hugo Camps is dit weekend op 79-jarige leeftijd overleden. In Nederland raakte hij bij het voetbalpubliek bekend vanwege zijn optredens bij onder meer Sport aan Tafel. Het ging al enkele weken slecht met hem, want hij werd eerder deze maand opgenomen op de intensive care.

Sport aan Tafel was de voorloper van de huidige SBS 6-talkshow Vandaag Inside, die in de afgelopen jaren altijd een voetbaltalkshow was onder de verschillende namen Veronica Inside, Voetbal International en Voetbal Insite. In die laatste voetbaltalkshow was de schrijver en columnist ook nog regelmatig te zien aan het begin van deze eeuw.

Ook in zijn werk op papier was Camps actief bij de voetbalwereld, met onder anderen een boek over Bert van Marwijk in 2012 en titels als 'Tussen wieg & gras: voetbalverhalen' en 'Geluk heeft veters: voetbalinterviews'. Camps was in zijn loopbaan verder onder meer hoofdredacteur van Het Belang van Limburg.

De laatste jaren van zijn leven woonde hij Knokke, waar hij na een kort verblijf in het ziekenhuis is overleden. Hij laat zijn vrouw Martine en dochters (Eva en Sandra) uit een eerder huwelijk na. Tevens had Camps vier kleinkinderen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen