Lewandowski spreekt zich uit: "Ballon d'Or geen obsessie voor mij"

31 oktober 2022, 14:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Robert Lewandowski heeft op 34-jarige leeftijd al veel gewonnen, maar de Ballon d'Or ontbreekt nog altijd in zijn prijzenkast. De laatste drie jaar leek hij een serieuze kans te maken, maar om verschillende redenen lukte het hem niet om te winnen. De Pool zelf benadrukte in een recent interview echter dat hij daar niet van wakker ligt. 

"Natuurlijk is het een mooie prijs", erkende Lewandowski. "Maar het is niet iets waar ik elke dag mee bezig ben. Ik ben niet naar Barcelona gekomen om de prijs te kunnen winnen, zoals sommigen suggereren. Dat is een leugen. De Ballon d'Or is geen obsessie voor mij. Ik heb alles bereikt dat ik wilde bereiken en dat draag ik mee in mijn hart."

Al jaren zette Lewandowski in de Bundesliga ongekende cijfers neer. In 2020 leek dat hem dan ook echt de Ballon d'Or op te gaan leveren, maar door de coronapandemie ging de prijsuitreiking dat jaar niet door. In het jaar erna maakte de spits misschien wel de beste kans, maar was het - tot verbazing van velen - Lionel Messi die er voor de zevende keer met de prijs vandoor ging.

En dit jaar was het dus Karim Benzema die Lewandowski opnieuw van de winst af hield. De spits hielp Real Madrid onder meer aan de Champions League-titel. Lewandowski eindigde dit jaar op plek vier, ook onder Sadio Mané en Kevin de Bruyne.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen