'Ten Hag en United komen in zoektocht uit bij Bayern München'

3 november 2022, 11:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Eric Maxim Choupo-Moting is op de radar van Manchester United verschenen. De club van trainer Erik ten Hag zou volgens Media Foot 'serieus overwegen' om een poging voor de 33-jarige spits van Bayern München te wagen.

Manchester United kan een aanvallende impuls wel gebruiken. De Engelse grootmacht scoorde slechts zeventien keer in twaalf competitiewedstrijden. Ter vergelijking: nummer zeven Leicester City, dat overigens wel een wedstrijd meer heeft gespeeld, maakte vier doelpunten meer. Newcastle United (24), Tottenham Hotspur (26), Manchester City (37) en Arsenal (30) weten het doel een stuk makkelijker te vinden.

Binnenkort gaat Manchester United mogelijk proberen om Choupo-Moting aan de selectie van trainer Ten Hag toe te voegen. De ervaren spits is op leeftijd en beschikt over een aflopend contract, waardoor hij in principe voor een zacht prijsje is op te halen. Bayern München zal echter niet zomaar meewerken aan een vertrek van de spits. Choupo-Moting heeft met acht doelpunten in dertien wedstrijden dit seizoen zijn meerwaarde wel bewezen.

Choupo-Moting speelde een groot deel van zijn loopbaan in Duitsland. In 2017 maakte hij de overstap naar Stoke City, waar hij een jaar vijf doelpunten in de Premier League maakte. Daarna kwam de bonkige spits uit voor Paris Saint-Germain en sinds 2020 voor Bayern München, waar hij mits iedereen fit is niet de eerst keuze in de punt van de aanval is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen