'Piqué moet Barça-afscheid mogelijk nog even uitstellen'

4 november 2022, 18:15

Gerard Piqué verraste gisteren de hele voetbalwereld met het bericht dat hij op korte termijn met pensioen gaat. Algemeen werd aangenomen dat het thuisduel tegen Almería van aankomende zaterdag zijn allerlaatste zou zijn, maar zijn trainer Xavi denkt daar anders over.

"In principe heb ik Piqué tot en met 8 november tot mijn beschikking", zei de trainer namelijk eerder deze vrijdag op een persconferentie. Hij doelt daarmee op het uitduel tegen Osasuna, dat voor aanstaande dinsdag op het programma staat. Als Xavi daadwerkelijk een beroep doet op Piqué, dan is het duel met Almería slechts zijn afscheid van de eigen supporters, omdat het op zeker zijn laatste duel in Camp Nou zal zijn.

Xavi wilde op de persconferenctie van vrijdag nog niet onthullen of hij een basisplaats voor de 35-jarige Piqué in gedachten heeft voor het duel van komend weekend. "Dat zullen jullie morgen wel zien", bleef hij geheimzinnig. Xavi zou ook kunnen overwegen Andreas Christensen op te stellen, die na een aantal weken zijn rentree zou kunnen maken.

Grote dag

Xavi kijkt in ieder geval uit naar het afscheid van zijn voormalig ploeggenoot, met wie hij als speler vele prijzen in de wacht sleepte. Als trainer deed hij de laatste tijd echter steeds minder een beroep op de routinier. "Zijn afscheid is een extra motivatie", gaf Xavi aan over het duel met Almería. "We willen hem drie punten schenken en met een goed gevoel laten gaan", vervolgde hij. "Ik hoop dat de fans hem het afscheid geven dat hij verdient. Laat het een grote dag zijn voor de club en bovenal voor Piqué zelf."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen