Bayern München komt met update over blessure Sadio Mané

9 november 2022, 14:41   Bijgewerkt: 9 november 2022, 14:56

Bayern München heeft een update naar buiten gebracht over de blessure Sadio Mané. De aanvaller viel dinsdagavond geblesseerd uit. De schade leek in eerste instantie mee te vallen, maar volgens L'Équipe moet hij het WK in Qatar laten schieten. Bayern München rept met nog geen woord over zijn deelname aan het mondiale eindtoernooi. De Duitse recordkampioen laat enkel weten dat Mané de uitwedstrijd tegen Schalke 04 van komende zaterdag aan zich voorbij moet laten gaan. 

Mané had dinsdagavond nog wel een basisplaats tijdens het treffen tussen Bayern München en Werder Bremen, maar hij moest zich al na twintig minuten noodgedwongen laten vervangen. De aanvaller had een schop gekregen tegen zijn been en kon daardoor niet verder. Hoofdtrainer Julian Nagelsmann en dienst assistent Dino Toppmöller wekten na afloop de indruk dat de schade wel meeviel, maar volgens L'Équipe is die toch wel ernstig. De Franse sportkrant meldde vanochtend dat Mané het WK met Senegal uit zijn hoofd moet zetten. Dat heeft Bayern München (nog) niet bevestigd. Der Rekordmeister schrijft dat Mané een blessure heeft opgelopen aan zijn rechter kuitbeen en dat hij 'out' is voor de wedstrijd tegen Schalke 04. 

De sterspeler van Bayern München én de Senegalese nationale ploeg wordt de komende dagen verder onderzocht. Bayern München staat in contact met de Senegalese voetbalbond. Vrijdag maakt bondscoach Aliou Cissé zijn WK-selectie bekend. Dan zal blijken of Mané zijn land kan vertegenwoordigen in Qatar. Senegal neemt het in de groepsfase op tegen achtereenvolgend Nederland, Qatar en Ecuador. 

 

Lees ook: Senegal heeft een probleem: dit zijn de alternatieven voor Mané

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen