Van Gaal verwacht veel van Simons: "Dat zou hij kunnen betekenen"

11 november 2022, 15:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het hing al een paar weken in de lucht, maar vanmiddag is het ook bevestigd: Xavi Simons gaat naar het WK met het Nederlands elftal. De aanvallende middenvelder van PSV draait een geweldig seizoen in Eindhoven en dat is Louis van Gaal dus niet onopgemerkt gebleven. De bondscoach voorziet een belangrijke rol voor Simons in de kleedkamer. Ook van Jeremie Frimpong en Kenneth Taylor wordt het een en ander verwacht.

Simons maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Paris Saint-Germain naar PSV. Waar de creatieve middenvelder in eerste instantie genoegen moest nemen met een reserverol, daar is hij inmiddels al een paar maanden niet meer uit de basiself van Ruud van Nistelrooij weg te denken. Simons heeft veel indruk gemaakt in Eindhoven en mag zich volgende week dan ook melden bij Oranje om zich te gaan voorbereiden op het WK.

Of Simons speeltijd krijgt in Qatar, zal daar moeten blijken. Maar Van Gaal hoopt dat de jonge middenvelder zich ook in de kleedkamer zal laten gelden. Sterker nog, dat verwacht de bondscoach van de talenten in zijn selectie. Ook Frimpong, die evenals Simons nog niet in actie kwam voor Oranje, én Taylor staan dus voor een uitdaging. "Er zijn maar twee jonge spelers bijgekomen, dat is wel aan de magere kant", zei Van Gaal vrijdagmiddag op zijn persconferentie over Simons en Frimpong. Taylor zat er in september al bij.

Wat betekent dat voor de hiërarchie? "Ik vind dat de hiërarchie in een kleedkamer nooit moet vaststaan. Anders vindt er automatisch denken plaats en dat mag nooit plaatsvinden. Daar moet nog tegenaan geschopt worden", stelt de bondscoach. Daarbij ziet Van Gaal een belangrijke rol weggelegd voor de jonge spelers. "In deze groep lijkt het mij heel moeilijk om dat voor elkaar te krijgen. Maar de meest geschikte spelers daarvoor zijn de jonge spelers. Zij nemen nog onbevangen in de kleedkamer hun plaats in."

Simons, Frimpong en Taylor kunnen een voorbeeld nemen aan Memphis Depay. De huidige vedette van het Nederlands elftal was nog een broekie toen hij in 2014 werd geselecteerd voor het WK in Brazilië. "De jonge spelers hebben de kwaliteit in het voetbal en kunnen dus een positieve bijdrage leveren. Dat heeft Memphis gedaan in Brazilië en dat zou Simons ook kunnen betekenen."

Lees ook: Van Gaal baart opzien: "Ik bedank de trainer van Club Brugge"

Een droom

Simons is als een kind zo blij dat hij is opgenomen in de 26-koppige WK-selectie van Oranje. 'Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik mij op dit moment voel. Dit is een droom die uitkomt. Ik bedank mijn familie en de mensen die het dichtst bij mij staan', schrijft het talent op Twitter. Simons kan in Qatar zijn debuut gaan maken voor Oranje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nou ja..we hebben een supertalent in de selectie..is t gokje waard denk ik..maar soms denk ik van ja zo 18jarig mannetje duwen ze toch gewoon omver en beetje schoppen en takkelen

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou ja als Xavitje het goed doet in Quatar dan kan PSV hem tijdens de wintertransferwindow voor veel geld verkopen toch ?

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De aanvallende middenvelder van PSV draait een geweldig seizoen in Eindhoven en dat is Louis van Gaal dus niet opgevallen. Wat worden er toch veel redactionele fouten gemaakt bij FCUpdate. Moet zijn opgevallen of niet onopgevallen. Lees eerst eens wat je schrijft!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen