Bondscoach Senegal baalt van late nederlaag: "Dat is een feit"

21 november 2022, 23:25

Aliou Cissé leek met Senegal hard op weg naar een punt tegen het Nederlands elftal. De bondscoach van het Afrikaanse land zag zijn ploeg in de slotfase echter alsnog met 0-2 verliezen. Cissé baalde na afloop op de persconferentie vooral van het feit dat zijn team niet wist te scoren.

"Dit was een pittige wedstrijd voor ons", vertelde Cissé tegen de aanwezige media. "Ik ben erg teleurgesteld dat we niet hebben gescoord. We hebben namelijk drie goede kansen gekregen om dat wel te doen. Het is een feit dat we effectiever moeten zijn als we voor het doel komen. Daar zijn onze aanvallers verantwoordelijk voor. Natuurlijk is de afwezigheid van Sadio Mané een probleem. Maar onze andere aanvallers zijn ook sterk, we weten wat zij kunnen."

Lees ook: Dit schrijven buitenlandse media over de zege van Oranje

Senegal liep tegen Oranje behoorlijk op het tandvlees en zag meerdere spelers gehavend het veld verlaten. "Daar maak ik me zeker zorgen over", aldus de bondscoach van Les Lions de la Teranga. "We zullen moeten afwachten of zij klaar zijn om te overige twee groepswedstrijden in actie te komen. Als we hier hadden gewonnen, was dat een geweldige start geweest. Nu zullen wel er alles aan moeten doen om de tweede wedstrijd wel winnend af te sluiten."

Van der Vaart onder de indruk van Senegal

Rafael van der Vaart vond Senegal een goede indruk maken tegen Oranje, zo vertelde hij bij de NOS. "Dit Senegal heeft echt een geweldige ploeg. Daarom is dit is echt een geweldig resultaat. Ik heb een hecht Oranje gezien, ondanks dat het een saaie wedstrijd was", aldus Van der Vaart, die werd gesteund door Marco van Basten. "Het is wel de Afrikaans kampioen van een jaar geleden. Dit is zeker een stugge ploeg. Het is goed dat je een slechte wedstrijd wel weet te winnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen