Van Gaal: "Keuze voor Gakpo niet toegelicht aan Memphis"

3 december 2022, 15:18

Louis van Gaal heeft een goed gevoel over de achtste finale tegen de Verenigde Staten. Dat zei hij tegen Jeroen Stekelenburg voor de camera's van de NOS

Op tactische vragen over zijn basisopstelling wilde de bondscoach echter niet teveel ingaan. "Alles gaat zo snel in de digitale wereld", weigert de 71-jarige trainer de tegenstander in zijn kaarten te laten kijken. In zijn basiself kiest Van Gaal voor dezelfde elf spelers die in het laatste groepsduel met Qatar (2-0) de kwalificiatie voor de achtste finale veiligstelden. Van Gaal gaf als reden dat hij "redelijk tevreden" was met het spel van Oranje in dat duel.

Dat betekent onder meer dat Van Gaal geen gehoor geeft aan de wens van Memphis Depay. Die opperde na het laatste groepsduel dat hij liever met Steven Bergwijn dan Cody Gakpo in de aanval staat, met Gakpo daarachter op de positie van Davy Klaassen. "Ik heb niet met Memphis over de keuze voor Gakpo gesproken", zei Van Gaal desgevraagd. "Hij heeft zijn voorkeur niet bij mij uitgesproken, alleen bij jullie van de media, dat vindt hij blijkbaar makkelijker."

Lees ook: Opstelling Oranje: Van Gaal kiest voor zekerheid in achtste finale

Van de Verenigde Staten verwacht hij vooral een fysieke strijd op het middenveld. "Dat is hun belangrijkste wapen", wist Van Gaal te melden. Mede daarom kiest hij tegen de Amerikanen opnieuw voor Marten de Roon naast Frenkie de Jong op het middenveld. Op de vraag of hij de tegenstander wilde laten 'uitrazen', zoals her en der geopperd, antwoordde Van Gaal ontwijkend. "Wij willen zelf ook een aandeel in het spel hebben", hield de bondscoach vol.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen