De Visser ziet opvallende Oranje-bankzitter: "Dat snap ik ook niet"

5 december 2022, 08:16

Piet de Visser denkt dat bondscoach Louis van Gaal in het restant het WK beter kan kiezen voor een ander systeem. De 88-jarige scout heeft nog niet echt genoten van Oranje en oppert dat het beter moet als Van Gaal met de wereldbeker naar huis wil gaan. De Visser heeft de ideale tactiek al uitgedacht.

"Laat Van Gaal alstublieft overstappen op 4-3-2-1", aldus De Visser in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Dumfries kan als rechtsback nog makkelijk opkomen. Schuif De Jong door naar voren en zet Timber op 6. Nu haalt De Jong de bal helemaal op bij Van Dijk. Je haalt zo bij beiden de kracht weg. Timber kan die positie ook opvullen, hij is sterk aan de bal. Op zijn plek kan De Ligt gaan spelen."

Lees ook: Nederlandse afvaardiging bij kwartfinale? "Doen wat Argentinië doet"

De wereldberoemde scout zou een Ajacied snel van de bank halen. "Op het middenveld zou ik Berghuis bij Timber en De Jong zetten. Die kan geweldig voetballen in balbezit. Ik snap ook niet dat hij ernaast zit", vertelt De Visser, die ook de belangrijkste schakel van Oranje heeft gezien. "De keeper, Andries Noppert. Die vind ik heel safe, die zou ik niet graag missen. Heb weinig Nederlanders keepers gezien die zo foutloos spelen als hij. Ook Aké doet het fantastisch. Elke wedstrijd weer."

Argentinië

Het Nederlands elftal is nog drie wedstrijden verwijderd van de wereldtitel. Aanstaande vrijdag (20.00 uur) wacht de eerste grote test in Qatar. Dan staat de kraker tegen Argentinië op het programma in de kwartfinales. "Als we wereldkampioen willen worden, moet het een stuk beter gaan. Er moet vrijer worden gevoetbald, met meer balbezit. Het moet beter, en ondanks dat ik er geen fan van ben, kan dat ook in dit speelsysteem. Maar: ik hou goede moed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

VI gaat binnenkort Frits Korbach opgraven om te vragen of hij nog een leuke opstelling weet. Daarna is met een beetje geluk Rinus Michels aan de beurt en wie weet Coen Molijn...............

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens de visser zou er ook allang een afrikaans land kampioen zijn geweest

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij berghuis op het middenveld begin ik al te lachen. Loopt iedereen in de weg met name f de jong .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen