'Salariseisen Ziyech te hoog voor AC Milan, Ajax kan nu toeslaan'

10 december 2022, 15:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De toekomst van Hakim Ziyech is nog altijd het onderwerp van veel transfergeruchten. Eerder werd in enkele Italiaanse media al gemeld dat de Marokkaans-Nederlandse middenvelder in de nadrukkelijke belangstelling zou staan van AC Milan, maar daar lijkt nu geen sprake meer van te zijn. Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta Dello Sport zouden de salariseisen van Ziyech de Italiaanse topclub namelijk te gortig zijn.

Sinds Ajax in de zomer van 2020 voor veertig miljoen euro van Ajax overstapte naar Chelsea, kan de aanvallende middenvelder niet meer rekenen op een basisplaats. In de minuten die hij wel speelde, liet Ziyech echter zijn kwaliteiten zien, zeker bij het nationale elftal van Marokko, waarmee hij zaterdagmiddag de kwartfinale speelt op het WK in Qatar, tegen Portugal. Vanwege zijn sportieve prestaties zou Milan in Ziyech de ideale aanvallende middenvelder voor de tweede seizoenshelft zien en werd er met Chelsea gesproken over een huurconstructie met een optie tot koop van vijftien miljoen euro.

De 29-jarige voetballer zou echter een jaarlijks salaris van acht miljoen euro hebben geëist, waarin Milan niet wil voldoen. De regerend titelhouder in de Serie A heeft daarom nu de ogen gericht op Chelsea-spits Armando Broja, die eerder uitkwam voor Vitesse. Mocht Ziyech dus niet bereid zijn om zijn salariseisen aan te passen, dan zou zijn transfer naar Italië wel eens af kunnen kaatsen.

Ajax kan toeslaan

Voor Ajax kan het afhaken van Milan goed nieuws zijn, mochten de Amsterdammers zelf nog overwegen om een poging te wagen om Ziyech te contracteren. Tussen 2016 en 2020 kwam Ziyech al vier seizoenen uit voor de Amsterdammers, waarmee hij twee keer kampioen werd en onder meer de halve finale van de Champions League wist te behalen. Bij Ajax zou Ziyech het aanhoudende probleem op de rechtsbuiten-positie op kunnen lossen, aangezien het vertrek van Antony nog niet is opgevangen.

Lees ook: Transferweekje: Ziyech

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

blind groot verdiener opruimen en kudus verkopen , het geld voor zyech is er dan al

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen