Foppe de Haan pleit voor wissel: "Hij zou naast mij op de bank zitten"

19 december 2022, 21:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Foppe de Haan weet wel welke speler hij op de bank zou zetten als hij het nog voor het zeggen zou hebben bij sc Heerenveen. De voormalig trainer toont zich beslist geen fan van Sydney van Hooijdonk.

Van Hooijdonk speelt inmiddels een jaar op huurbasis in Heerenveen. Dit seizoen staat de teller voor de van Bologna geleende spits op zes doelpunten in veertien Eredivisie-wedstrijden. Daarmee is hij topscorer van de Friese club. Toch pleit De Haan voor het uit de basis halen van Van Hooijdonk.

"Van Hooijdonk is bij mij geen discussie. Die zou naast me zitten op de bank. Ik vind hem voetballend zoveel tekortkomen", zegt De Haan in de Sportcast van Omrop Fryslân. De oud-trainer toont zich meer fan van Amin Sarr. "Ik zou Sarr altijd in het punt van de aanval zetten. Hij is redelijk snel, goed in de één-op-één en hij kan een goal maken. Daarom zou ik hem in de spits zetten."

Weinig goals voor én tegen

Het maken van doelpunten gaat Heerenveen dit seizoen nog niet heel goed af. In veertien wedstrijden was de ploeg van trainer Kees van Wonderen slechts zestien keer trefzeker. Daar staat tegenover dat de Friezen relatief weinig goals incasseren. Met dertien tegendoelpunten behoort de verdediging van Heerenveen tot een van de minst gepasseerde van de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen